Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 02 Haziran 2020, Salı 08:43 tarihinde eklendi. 5533 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hayvan otlatanlardan hayvan başına para alınmıyor

Kırklareli Valiliği tarafından yapılan açıklamada Kırklareli’nde hayvan otlatanlardan para alındığına yönelik yeniden haberlerin yapıldığı belirtilerek Kırklareli sınırları içerisinde hayvan otlatanlardan asla hayvan başına para alınmadığı belirtildi.
Hayvan otlatanlardan hayvan başına para alınmıyor  

Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle; “Valiliğimiz olarak 27.05.2020 tarihinde yapmış olduğumuz basın açıklamasına rağmen, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlarda; hayvan otlatanlardan hayvan başına para alındığı şeklindeki haberlerin tekrar gündeme getirildiği görülmüştür.

                4342 sayılı Mera Kanunu’nun 26.maddesi gereği alınan kararın; kamuoyunda sadece Kırklareli Valiliği İl Mera Komisyonu tarafından ve ilk defa alınan kararmış algısı yaratmaya dönük iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

                İddiaların aksine;

                4342 sayılı Mera Kanunu’nun 26.maddesi gereği; 1998 yılından itibaren 81 İlimizde Mera komisyonlarınca her yıl otlatma haklarına göre yararlanacak hak sahiplerinden alınacak ücretler belirlenmekte, toplanan ücretler Köy Muhtarlıkları tarafından bünyelerinde bulunan ‘’Mera Hesabı’’ na aktarılmak üzere köy sandığına gelir kaydedilmekte ve sadece meraların ıslahı ve geliştirilmesinde kullanılmaktadır.

                Devletimiz her zaman çiftçimiz ve üreticilerimizin yanında olmuş ve olmaya da devam etmektedir.

                Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Denildi.

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek