Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 01 Haziran 2020, Pazartesi 08:51 tarihinde eklendi. 5713 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Onlar hafta içi çıkmak istiyor

Dünyayı etkisi altına alan CORONAVİRÜS COVİT 19, 11 Mart 2020 tarihinde de ilk kez Türkiye’de de görülmüştü.
Onlar hafta içi çıkmak istiyor  

Virüse karşı dirençleri en az kabul edilen 65 yaş üstü vatandaşlara 21 Mart 2020 Cumartesi günü saat 24.00’ten sonra sokağa çıkma yasağı getirilmişti.

 

65 yaş üstü vatandaşlar Mayıs ayından itibaren de Pazar günleri ortalama 5 saat civarında çarşı izni kullanmışlardı.

 

Bugüne kadar 3 kez izin kullanan yaşlılarımız, izne çıktıkları için sevinçli olurken izin günü hafta sonu olduğu içinde üzgünler.

 

Konu ile ilgili olarak gazetemiz Hürfikir’e isteklerini dile getiren 65 yaş üstü vatandaşlar; “Pazar günü sokağa çıktığımızda hiçbir resmi işimizi halledemiyoruz. Bankalarda işlerimiz oluyor, fatura ödemelerimiz oluyor. Bunlar her ne kadar vefa grupları tarafından çözülse de bir kısmı çözülmeden kalıyor. Cumhurbaşkanımızın ve Bilim Kurulumuzun bizim sesimiz duymasını istiyoruz. Çarşı iznimizi ya da D vitamini iznimizi hafta için kullanmak istiyoruz” dediler.

 

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek