Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 29 Mayıs 2020, Cuma 08:40 tarihinde eklendi. 611 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne Balkan Türkleri Federasyonu’ndan Yunanistan’a tepki

Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Erhan Pekkan yaptığı açıklamada 19 Mayıs 2020 tarihinde Yunanistan yetkilerin sarfettiği “Kemalistve Neo Türkçü sürüler” nitelendirmesine tepki göstersi.
Edirne Balkan Türkleri Federasyonu’ndan Yunanistan’a tepki  

Erhan Pekkan yaptığı açıklamada şunları söyledi; “19 Mayıs 2020 tarihinde Yunanistan yetkilileri Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kişiliğinde “Kemalist ve Neo-Türkçü sürüler” nitelendirmesi ile Türklere, Türkiye’ye ve Atatürk’e yönelik yine her yıl olduğu gibi  inanılmaz  suçlamalarda bulunmuşlardır. Yunanistan Dışişleri Bakanı Vekili Militiadis Varvitsiotis Mecliste yaptığı konuşmada, “ Pontus soykırımında hayatta kalanların tanıklıkları, o manzaranın korkunçluğunu aksettiriyor, bu denli dondurucu bir tanıklık, 19 Mayıs 1919 dan 1922 ye kadar süren imha seferindeki 353 bin ölümün yasını tutan Pontus Yunanlarının yaşadıkları acının boyutunu gösteriyor. “Kemalist ve Neo-Türkçü sürüler elinden çektikleri saldırılar ve sistemli imha, şevklerini kırmadı…..” diyerek Türklere, Türkiye’ye ve Atatürk’e yönelik tarihi düşmanlığı  kusmuştur. Bu tahrik sonucu Yunanistan’da Türkiye alehtarı gösteriler yapılmış, Türk Bayrakları yakılmıştır. Bütün bunlar Yunanistan Parlamentosu ve Yunan Makamları adına Yunan Hükümet tarafından yapılmıştır. Yunanistan’ın mesnetsiz ve hezeyan dolu açıklamaları 21. Yüzyılın değerleri ile bağdaşmamaktadır. Çünkü 19 Mayıs 1919 sadece Türklerin Kurtuluş Savaşının ilk adımının atıldığı gün değil aynı zamanda emperyalizme karşı bütün mazlum milletler için yol gösterici bir gündür. 15 Mayıs 1919 da yunan ordusunun İzmir ve Batı Anadolu’yu işgal etmesi “Yunan Mezalimi” olarak bilinen mezalime sahne olmuştur. Lozan Barış antlaşmasının 59. Maddesi  “Yunanistan, savaş yasalarına aykırı olarak Anadolu’da yunan ordusunun ya da yönetiminin eylemlerinden doğan zararların onarımı yükümünü tanır.”  hükmü  ile Anadolu’yu işgal eden Yunan ordusunun işlediği fiillerin savaş hukukuna aykırı olduğunu saptamıştır. Yunanistan’ın bu Türk düşmanlığı, Resmi Yunan ideolojisinin ne denli saldırgan, gerçeklerden uzak, 21. Yüzyıl değerleri, Birleşmiş Milletler Hukuku, İnsan Hakları gibi Medeni Dünya’nın kabul ettiği değerlerden uzak olduğunu gözler önüne sermektedir.

Edirne Balkan Türkleri Federasyonu olarak;

Yunanistan Devlet Makamlarının Türkiye’ye, Türklere, kendi ülkesinde yaşayan soydaşlarımıza, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik çağdışı tutumunu, tarih düşmanlığını, bilhassa “Kemalist ve Neo-Türkçü sürüler” açıklamasını şiddet ve nefretle kınıyoruz.”

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek