Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 28 Mayıs 2020, Perşembe 08:47 tarihinde eklendi. 813 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gençler fabrikalara gidince, köylerdeki sahalar öksüz kaldı

Trakya'nın bir çok köyünde, 20-25 yıl öncesinde düzenlenen köy futbol turnuvalarıyla yaşanan coşku yerini artık sessizliğe bıraktı.
Gençler fabrikalara gidince, köylerdeki sahalar öksüz kaldı  

 Saha var, eksik-gedik kale direkleri var ama aradan geçen sürede futbolcular ortadan yok oldu.

 

 Edirne ve Kırklareli başta olmak üzere Tekirdağ'a bağlı köylerde gençlerin daha iyi bir gelecek için sanayi bölgelerine  gitmeleriyle, köylerdeki genç nüfus hızla düştü.

 

Geride çoğunlukla yaşlı insanlar kaldı. Böyle olunca da futbol sahalarını otlar bastı, futbol kaleleri topsuz ve futbolcusuz kaldı.

 

Bu sahaların yanından geçenler de eski günlerini yad ederek; “Çoğu köylerde futbol sahası ve kale direkleri var. Ancak gençler kalmadı. Gençler fabrikalara gidince köyler boş kaldı. Sahalar öksüz kaldı. O eski günleri özlüyoruz” dediler.

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek