HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 22 Mayıs 2020, Cuma 09:36 tarihinde eklendi. 707 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dereköy sınır kapısı giriş-çıkışlara açıldı

Korona virüs tedbirleri kapsamında daha önce alınan kararla yaya yolcu-giriş çıkışına kapatılan Dereköy Kara Hudut Kapısı, giriş-çıkışlara açıldı. Yurtdışından ülkemize giriş yapan vatandaşlarımız 14 gün süre ile evlerinde karantinaya alınacak.
Dereköy sınır kapısı giriş-çıkışlara açıldı  

Kırklareli Valiliği tarafından 15 Mayıs tarihinde alınan kararla Bulgaristan’la sınır kapımız olan Dereköy Kara Hudut kapısı, yolcu giriş-çıkışına kapatılmıştı. Kapatılan sınır kapısı yeni alınan karar doğrultusunda açıldı.

Kırklareli Valiliği tarafından yapılan açıklamada “Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan Kentinden başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından PANDEMİ olarak nitelendirilen Koronavirüs (Covid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşımızı korumak, salgının yayılmasını engellemek için İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 26. Maddesine istinaden toplanmış olup, mezkur kanunun 27. ve 72. maddeleri kapsamında aşağıdaki kararlar alınmıştır.

Bulgaristan ile sınır kapımız olan Dereköy Kara Hudut Kapısı’nın yaya yolcu girişine kapatılmasına dair alınan 15.05.2020 tarih ve 2020/46 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile ülkemize giriş yapmak isteyen Türk vatandaşları ile ülkemizde oturma iznine sahip Yunanistan, Bulgaristan ve üçüncü ülke vatandaşlarının belirlenen yerlerde 14 gün karantina uygulanmasına dair alınan 07.05.2020 tarih ve 2020/38 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurul Kararının iptaline,

İlimize Dereköy Kara Hudut Kapısından giriş yapan kişilerin gerekli kontrollerini müteakip 14 gün izolasyon ve izlem için onam formlarının imzalatılarak evlerine gönderilmesine, oybirliği ile karar verildi.” denildi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek