Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 06 Mayıs 2020, Çarşamba 11:06 tarihinde eklendi. 1937 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bahçeşehir Koleji Metodbox’la uzaktan eğitime devam ediyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sebebiyle Türkiye’de de okullar kapatılmış ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar doğrulusunda 23 Mart tarihinden itibaren uzaktan eğiştim sistemine geçilmişti.
Bahçeşehir Koleji Metodbox’la uzaktan eğitime devam ediyor  

Bu süreçte uzun zamandır yaptığı altyapı ve uzaktan eğitim AR-GE çalışmalarının bir sonucu olarak Metodbox uzaktan eğitim sistemini hayata geçiren Bahçeşehir Koleji, yurt genelinde 100 bin öğrenciyle eğitimini sürdürüyor.

 

Bu doğrultuda Metodbox uzaktan eğitim platformunu kullanan Lüleburgaz Bahçeşehir Koleji de 1. sınıftan 12. sınıfa tüm sınıf düzeylerde konu anlatım videoları, tekrar testleri, testlere ilişkin soru çözüm videoları ve okul öncesi dahil olmak üzere yaş düzeyine uygun olarak animasyonlar ve videolarla desteklenen binlerce etkin içerik ile eğitimini sürdürüyor.

 

Bahçeşehir Koleji ulusal sınavlara hazırlık sınıfları olan 8. ve 12. sınıflar için, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan son kararlar doğrultusunda online eğitim ve Metodbox üzerinden ders ve sınav planı düzenledi. Metodbox’ta yer alan detaylı sınav sonuç raporları öğrencilerin başarı durumuna göre özel bir çalışma planı oluşturma imkânı veriyor. Öğrencilere tekrar edilmesi gereken konular, testler, ödev ve destek çalışmalarına ilişkin bir çalışma planı sunuluyor.

 

Ortaokul ve lise öğrencileri uzaktan eğitim sürecinde takip etmeleri gereken çalışmalar için Metodbox platformunda yer alan hedef belirleme kısmından da yararlanabiliyorlar.  Bu kısım; öğrencinin hedefleri ve mevcut durumu arasındaki farkı ortaya koyarak hangi kazanımlara ne kadar süreyle çalışması gerektiği konusunda yol haritası çiziyor.

 

Ebeveynler için rehberlik hizmeti de sunuluyor

 

Bahçeşehir Koleji, tüm kademelere özel içerik ve tasarımıyla öğrencilerin zaman ve mekândan bağımsız olarak eğitimlerine devam etmesini sağlayan Metodbox uygulamasını kullanarak bu süreçte ebeveynlere de rehberlik desteği sunuyor.

 

Koronavirüs pandemisi, korunma yöntemleri ve kaygı yönetimi konularında ebeveynlerin doğru kaynaklardan, bilimsel verilerle desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ bu süreçte çocukların sakin, kararlı ve doğru bilgilerle yönlendirilmeleri için ailelere büyük görev düştüğünü, ailelerin sürece yönelik kaygıları konusunda aynı şekilde desteklenmeleri gerektiğini söyledi.

 

Haber Buğra KAYA Fotoğraf Lüleburgaz Bahçeşehir Koleji

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek