İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal’a veda
Turhal Kaynak hayatını kaybetti
Serbülent Avcu’dan “GELİN CHP’YE YENİDEN ÜYE OLUN” çağırısı
Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler
Bu haber 28 Mart 2020, Cumartesi 10:44 tarihinde eklendi. 629 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli’ne gelen yolcuların ateşleri ölçülecek

31 Aralık 2019 tarihinde Çin’de ilk vakası görülen ve o günden beri tüm Dünya’nın mücadele ettiği korona virüs salgınının yayılmasını önlemek için Kırklareli’nde bulunan otobüs terminallerine gelen yolcuların, belediye zabıta ekipleri tarafından ateş ölçümleri yapılacak. Vücut ısıları 38 derecenin üzerinde olan yolcular, ilgili sağlık birimlerine yönlendirilecek.
Kırklareli’ne gelen yolcuların ateşleri ölçülecek  

Kırklareli Valiliği İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan kararla; virüsün yayılmasını önlemek amacıyla şehirlerarası yapılan yolculukların ardından terminallerde ateş ölçümleri yapılacak. Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından PANDEMİ olarak nitelendirilen Coronavirüs (Covid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. Maddesine istinaden gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda;

İlimiz genelindeki tüm otobüs terminallerine gelen yolcularımızın, İl Sağlık Müdürlüğünün koordine ve denetiminde belediye zabıta ekiplerince ateş ölçümünün yapılarak, 38oC ve üzerinde olanların ilgili sağlık birimlerine bildirilmesine, Oybirliği ile karar verilmiştir.” denildi.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek