HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 26 Mart 2020, Perşembe 10:39 tarihinde eklendi. 1063 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli Valisi Osman Bilgin; “Kırklareli’nde corona virüs tespit edilmedi”

Kırklareli Valiliği, yaptığı bir açıklama ile Kırklareli’nde corona virüs tanısına rastlanmadığını, sosyal medya üzerinden yapılan ve endişe yaratan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Lüleburgaz, Babaeski ve Kırklareli Devlet Hastaneleri bahçelerinde kurulacak çadırların ise virüsün yayılmasını engellemeye yönelik olduğu söylendi.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin;  “Kırklareli’nde corona virüs tespit edilmedi”  

İl ve İlçe girişlerinde emniyet güçlerinin güvenlik noktalarında vatandaşa vücut ısı ölçümü yapılacak. Korku ve paniğe endişe verecek paylaşımlar yaptığı tespit edilen kişiler hakkında işlem uygulanacak.

Kırklareli Valiliği tarafından yapılan açıklamada “ İlimizde Coronavirüs (Covid-19) tespit edilen hastamız bulunmamaktadır. Valiliğimiz harici sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlara itibar etmeyin.

Küresel bir salgın haline gelen ve dünyada hızla yayılan Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle özellikle sosyal medya hesaplarından ve WhatsApp gruplarından paniğe ve endişeye sebep veren “ilimizde vaka var, şu hastanede karantinaya alınan hasta var, yoğun bakıma kaldırıldı, hastanede çalışan tanıdığım dedi, bize bilerek söylenmiyorlar “ tarzında asılsız paylaşımlar yapılmakta olup, bu tür paylaşımlara itibar etmemekle birlikte, tüm açıklamaları Kırklareli Valiliği web sitemizden (www.kirklareli.gov.tr) ve Kırklareli Valiliği Resmi Sosyal Medya Hesaplarımızdan (     Twitter: @valikirklareli – instagram : @kirklarelivaliliği) takip edebilirsiniz.

İlimizde Coronavirüs (Covid-19) Tespit edilen hastamız bulunmamakla birlikte, Kırklareli, Lüleburgaz ve Babaeski Devlet Hastanelerimizin bahçelerinde kurulan ve kurulacak olan çadırlar da tamamen koronavirüs yayılmasını engellemeye yönelik tedbir amaçlıdır.

Bu tedbirlerimiz kapsamında ayrıca İl Merkezi ve İlçelerimizin girişlerinde bulunan Polis ve Jandarma noktalarında da koronavirüs yayılmasını engellemek için vatandaşlarımızın vücut ısısı ölçümleri gibi tedbirler alınacaktır.

İl düzeyinde gerekli bilgilendirme ve basın açıklamaları konusunda yetkili kurum Kırklareli Valiliği olup, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince sanal devriye faaliyetleri kapsamında halk arasında korku, endişe ve panik yaratmak amacıyla paylaşım yaptığı tespit edilen kişiler hakkında işlem yapılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek