Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 24 Mart 2020, Salı 10:47 tarihinde eklendi. 2967 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yasaklar bile zor tutuyor

Çin'in Wuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs (Kovid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda İl Hıfzıssıhha Kurulu’muz tarafından tedbir amaçlı kararlar alındı.
Yasaklar bile zor tutuyor  

 

Bu tedbirler kapsamında, İçişleri Bakanlığının ilgi talimatı ile 21 Mart 2020 Cumartesi günü saat 24.00 itibariyle Kovid-19 salgınında en temel risk unsuru toplumsal alanlarda virüsün bulaşıcılığının yüksek/hızlı olması ve 65 yaş ve üzeri, bağışıklık sistemi düşük ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullananlar, ayrıca kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diyabet hastaları ile organ nakli olan tüm vatandaşlarımıza ikametten ayrılma kısıtlaması/yasaklanması getirildi.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin yaptığı açıklamada; “65 yaş ve üzeri olan vatandaşlarımız ile yukarıda açıkça belirtilen hastalıklardan en az birine sahip olduğu için ikametten ayrılma kısıtlaması/yasaklanması getirilen evlerinde tek başına yaşayan vatandaşlarımız için İçişleri Bakanlığı’mızın talimatları doğrultusunda ilimizde VEFA DESTEK GRUBU oluşturulmuştur.

İkametten ayrılma kısıtlaması/yasaklanması getirilen tüm vatandaşlarımız, ikametlerinden dışarı çıkamayacaklarından dolayı tüm mağduriyetlerinin giderilebilmesi için şimdilik 112, 155 ve 156 numaralarından VEFA DESTEK GRUBU’ nu arayarak ihtiyaçlarının ikametlerine ulaştırılmasını talep edebilecekler.

112,155 ve 156 numaraların yoğunluğunu azaltılması için ileriki günlerde Valiliğimiz tarafından oluşturulacak İl, İlçe, Mahalle ve Köy Koordinatörlüklerince tüm vatandaşlarımız evlerinde ziyaret edilecek. En kısa sürede belirlenecek koordinatörler ile iletişime geçerek isteklerini iletebilecekler. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. “

Ancak 65 yaş üstü vatandaşlarımızı yasaklar bile evde zor tuttu. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 65 yaş üstü vatandaşlarımızın dışarıya çıkmaması için Pazar günü ve dün yoğun bir şekilde seferber oldu.

Lüleburgaz Belediyesi Temizlik İşçileri, vatandaşları bir arada oturmamaları için uyardı. Zaman zaman Lüleburgaz sokaklarında boy gösteren 65 yaş üstü vatandaşlar uyarılarla evlerle döndü.

65 yaş üstü dedeleri yasaklar bile evde zor tuttu. Yetkililer sokağa çıkan 65. yaş üstü vatandaşlara ikazlara uymamaları halinde Kaymakamlıklara bağlı kolluk kuvvetleri tarafından 3 bin 150 TL para cezası uygulanacağını ve gözlem altına alınacaklarını belirtti.

 

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek