33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 17 Mart 2020, Salı 15:43 tarihinde eklendi. 2937 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Bağımsızlığımızın ve Özgürlüğümüzün Simgesi Laik Cumhuriyetimizdir”

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105.Yıldönümü’ nedeniyle basın açıklaması yaparak “Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi laik cumhuriyetimizdir.” dedi.
“Bağımsızlığımızın ve Özgürlüğümüzün Simgesi Laik Cumhuriyetimizdir”  

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu yaptığı açıklamada “Çanakkale Zaferi; bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadelenin sonucu, dönemin emperyalist güçlerine karşı kazanılan ve tarihin akışını değiştiren milletimizin kahramanlık destanıdır.

Bu zafer aynı zamanda Mustafa Kemal'in Türk ulusunun lideri olarak tarih sahnesine çıkışını sağlamıştır. Bu büyük destanı yazan kahramanların evlatları olmak, milletimiz için en büyük ve en haklı övünç kaynağıdır.

Şanlı tarihi boyunca bağımsızlığıyla mazlum milletlere örnek olmuş ulusumuz, Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, emperyalizme karşı bağımsız bir devlet kurmasını bilmiş ve bunu başarmıştır. Bizler, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi Cumhuriyetimizi, bugün, aynı ruh ve anlayışla korumak, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, temel ilke ve nitelikleriyle geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği konuma taşımak için canımız pahasına mücadele etmek zorundayız.

Bugün, emperyalist güçlerin insanı değer yargılarından uzaklaşarak dünyayı sürüklendiği savaş, terör ve insanlık dışı uygulamalar artık insanlığın geleceğini ciddi bir şekilde tehdit etmektedir. Sınırsız kar etme güdülerine gem vuramayan vahşi kapitalistler dünyayı yaşanmaz bir hale sürüklemektedir.   

Bugün tüm insanlığın dileği, yurtta ve dünyada savaşların, terörün ve insanlık dışı uygulamalarının son bulmasıdır.  Tüm canlıların kardeşliğine inanan, ulusların içte ve dışta barış, kardeşlik ve sevgi içinde yaşayacakları demokrasinin hâkim olduğu bir dünyanın yaratılmasıdır.

Bu duygularla,  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde, 105 yıl önce tarihin seyrini değiştirerek, antiemperyalist mücadelenin ve bağımsızlığın meşalesini yakan Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyorum.” diye konuştu.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek