Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 11 Mart 2020, Çarşamba 09:18 tarihinde eklendi. 4353 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trakyalı yazardan 5 dalda 6 eser

Türk Edebiyatına 5 dalda 6 eser kazandıran Şair ve Yazar İdris Ay, 9 Mart 2020 Pazartesi günü gazetemizi ziyaret ederek kitaplarını tanıttı.
Trakyalı yazardan  5 dalda 6 eser  

Çorlu’da yaşayan İdris Ay, edebiyat dünyasına “Bedel, Bir Aşığın Mona Lisa Gülüşü”, isminde 2 roman, “Bir Avuç Ay Işığı” isminde şiir, “ Dinleyicisini Arayan Masallar” ismiyle masal, “Arayış” isminde ki öykü ve “ Sokak Lambası” ismiyle de deneme türünde 6 eser kazandırdı.

1968 Bulgaristan doğumlu olan Ay, göçmen bir ailenin çocuğu. Eşiyle 2007 yılında Lüleburagz’da yolları kesişen İdris Ay için Lüleburgaz’ın önemi çok büyük.

Birçok sektörde çalışan İdris Ay, eserlerini de çalışma esnasında ortaya çıkarmış. Kitaplarının oluşmasında annesine yazdığı mektupların büyük rol oynadığını söyleyen Ay, “ 6 kitabımın öyküsünü bu mektuplardan esinlenerek oluşturdum. Çorlu ve Trakya’ya değindiğim konularda roman haline dönüştü.” dedi.

Bir sonraki çalışmasını göç üzerine yazacağını söyleyen İdris Ay, “ Bende göçmen bir ailenin çocuğuyum. Bundan sonraki hedefim de Rumeli ve Balkan’lardan yapılan göç üzerine bir çalışma yapmak. Tek tek görüştüğüm insanlar var, bana hikayelerini anlatıyorlar. Kimisinin çok acı hikayeleri var.” dedi.

Kafka’nın eserlerini oluşturmasında büyük payı olduğunu da dile getiren İdris Ay, kitaplarının içeriklerinden bahsederek kitaplarını tanıttı.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek