33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 10 Mart 2020, Salı 09:23 tarihinde eklendi. 2494 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de adaylar kendini tanıttı

CHP Lüleburgaz haftalık parti toplantısında, İl Kadın Kolu ve İl Gençlik Kolu Başkanlığına talip olan adaylar açıklama yaptı. Toplantıda adaylık açıklamalarının yanı sıra İl Genel Meclisinin çalışmalarının ve 8 Mart anmaları da toplantının gündemini oluşturdu.
CHP’de adaylar kendini tanıttı  

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığı tarafından 9 Mart 2020 Pazartesi günü geleneksel haftalık parti toplantısı yapıldı.

CHP İlçe Binası Budak Çal Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç, CHP Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Devrim Gündüz “ Cumartesi günü AK Parti’nin 7.İlçe Kurultay’ında konuşma yapan AK Parti İl Başkanı “ CHP’liler Atatürk’ün gölgesinde 100 senedir yan gelip yattılar” demiş. İl Başkanı için yerinde olmayan bir açıklama olmuş. Çünkü bugün hala CHP’nin yaptıklarını sata sata bitiremediler. CHP’nin mirasını yemeye devam ediyorlar. Bugün Türkiye ekonomisi ayakta durabiliyorsa memur, işçi maaşları ödenebiliyorsa bunların tamamı CHP’den kalan mirastan kaynaklıdır. CHP iktidara geldiğinde bu ülkeyi nasıl şahlandırdığını onlar da görecektir “ dedi.

Oda TV’nin kapatılmasına da değinene İlçe Başkanı Devrim Gündüz “İktidar partisi özgürlüklere önem verdiğini söylüyor ancak Oda TV’yi takip edenlerse varsa ulaşamadıklarını göreceklerdir. Mahkeme kararıyla kapattılar. Gazeteciler tutuklandılar. Bir kez daha bu utançla karşı karşıya kaldık. Vefat eden MİT görevlisinin adının açıklanmasını gerekçe gösterdiler. Bu zaten İYİ Parti grup başkanvekili tarafından söylenmişti. Bu utanç verici bir durumdur.” dedi. Gündüz 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü de kutladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü beldelerde ve köylerde kadınlarla beraber kutladıklarını söyleyen Gündüz, köy sakinlerinin sorunlarını da dinlediklerini söyledi.

Gündüz “18 Mart’ta ilçe danışma kurulunu gerçekleştireceğiz. 21 Mart’ta da seçilmişlerimiz ve ilçe kongre üyelerimizle buluşacağız.” diyerek program takvimiyle ilgili de bilgi verdi.

İl Genel Meclisinin çalışmaları

Toplantıda daha sonra Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi Saygun Ersin, İl Genel Meclisinin 2019 Yılı Faaliyet Raporlarını katılımcılarla paylaştı. Saygun Ersin “2019’da meclis kararı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe yoluyla 575 bin TL bedelle 539 adet çöp konteyneri alındı. Yine hibeyle 577 bin TL bedelle bir adet çöp kamyonu alındı. Böylece Lüleburgaz’da ki çöp toplama sorununu büyük ölçüde çözdük. 

127 km asfalt, statik kaplama, 105 km köy içi parke taşı yapımı, 6 adet menfez inşaatı 3 köyde bekleme durağı, 14 km yol çizgi boyası ve yatay işaretleme yapıldı. 77 talep eden köyün greyderle yol çalışması, bin 575 km yolda asfalt yama ve onarım çalışması tamamlandı. 46 adet içme suyu 5 adet tarım ve sulama, 12 adet kanalizasyon, 36 adet depo, 3 adet hayvan içme suyu, 5 adet foseptik ve 11 adet kanalizasyon şebekesi ile Lüleburgaz köylerinin tamamına yangın söndürme su tankeri mve yangın hindrantı alındı.

Dupnisa Mağarası iki etaplı projeydi. Birinci etabı 2014’te uygulandı. Yakın çevredeki, köylerin eko turizme kazandırılması başlığıydı. 33 bin 562’den mağaraya gelen ziyaretçi sayısı 72 bin 230 kişiye çıkarıldı. 2. etap olarak 2018 yılında Sürdürülebilir Varış noktası Dupnisa Mağarası adı altında yapılan çalışmalarla ziyaretçi sayısını bir yılda 277 bin 500 kişiye çıkartmış bulunmaktayız” diye konuştu.

Daha sonra İlçe Yönetiminden Nalan Şirin; 8 Mart’la ilgili kendi yazdığı şiiri kürsüden katılımcılara seslendirdi.

Gürkan Akyol’un Kadınların Orta Asya’dan günümüze Türk dünyasında her zaman önemli rol oynadığını anlatan konuşmasını ise İlçe Başkanı Devrim Gündüz seslendirdi.

Adaylar konuştu

Daha sonra konuşma yapan CHP Kırklareli Merkez İlçe Kadın Kolu Başkanı Gül Şengün katılımcılara konuşma yaparak İl Kadın Kolu Başkan Adaylığını açıkladı. Kendini tanıtan Gül Şengün “İçinde bulunduğumuz dönem Kuvay-i Milliye ruhuyla çalışmamız gereken dönemdir. Vazgeçmeden yılmadan altı okun ilkelerine gönül vermiş kadınlarımıza daha çok sorumluluk düşüyor. Laik ve demokratik cumhuriyetin yeniden yapılanması, aydınlık günlere hep birlikte ulaşabilmek için CHP çatısı altında sevgiyi ve birlikteliği öne çıkarmak şeffaf ve adil yönetim oluşturmak ve kadınlarımızın toplumsal görevini arttırmak için varım. 14 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde İl Kadın Kolları Başkanlığı’na adayım. Yakamaz Düğün Salonu’na yapılacak.” dedi.

CHP İl Gençlik Kolu Başkan Adayı Güney Yılmaz; “Öncelikle hedefimiz Kırklareli gençliğini birleştirmek oldu. Elbette fikir ayrılıkları olarak iki aday olarak devam ediyoruz. Seçimin sonu ne olursa olsun kol kola girip kol kola çıkacağız. Kimsenin üzüldüğü seçim istemiyorum.  Kazanan biz, kazanan CHP gençliği olacaktır.” derken diğer bir aday Vahit Balkan “Bizler gücümüzü Atatürk’ten, doğduğumuz topraklardan alıyoruz. Mücadeleden bıkmadan usanmadan devam edeceğiz. Bizler tüm ilde örgütlenmeye ve halkın içinde olmaya devam edeceğiz. Genel merkezimizle temas halinde olup Türkiye gündemini takıp ediyor, iktidara yürüyoruz. Başkaları için değil yarınlarımız için toplum için siyaset yapmaya davet ediyoruz. Bugün adaylık açıklamasını yapan Güney Yılmaz arkadaşıma da başarılar dilerim. Seçimi kim kazanırsa kazansın omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğim. “ açıklamasını yaptı.

Toplantının son konuşmasını ise İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç yaparak İl Genel Meclisini tanıttı. 2019’da 147 milyon TL’lik yatırım yapıldığını, 424 konuda karar alındığını ifade eden Karakoç, 130 köyü ziyaret ederek sorunlarını dinlediklerini söyledi.

“Kuraklık yaşıyoruz”

Kırklareli’nde kuraklık yaşandığını söyleyen Karakoç “5 barajın doluluk oranının yüzde 30 seviyesinde, derelerimiz tamamen kurudu. 90 günlük süreçte yağış gözükmüyor. Gittiğimiz çoğu köylerde su tahlillerimizde yeraltı sularının kirlendiği ve suların kuyuların kullanılamaz hale geldiği görülüyor. Gelecekte bunu en fazla hissedecek ilçe Lüleburgaz. Bugünden bir planlama yapmazsak 8-10 yıl içinde burayı ciddi susuzluk bekliyor. Bunu her partinin milletvekilleri, siyasetçileri Kırklareli’de yeraltı suyu talanına son vermek zorundadır.” ifadelerini kullandı.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek