Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 09 Mart 2020, Pazartesi 09:20 tarihinde eklendi. 4871 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mecliste gergin anlar

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin 6 mart 2020 tarihli Mart ayı ikinci toplatışında gergin anlar yaşandı.
Mecliste gergin anlar  

 AK Parti grubundan Ömer Aydın’ın görüşülen bir madde üzerine “Böyle bir karar alınmadı” demesi üzerine AK Parti ve CHP’li üyeler arasında tartışma çıktı. Toplantının sonunda AK Partili belediye meclis üyesi Zeynep Gündüz’ün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü üzerine okuduğu metnin içeriğine Gülcan Ayışığı’nın itiraz etmesi üzerine tartışma büyüdü.

Şehir İçi Servis Taşımacılığı yapan servislerin il sınırları dışında taşımacılık yapamadığını ancak diğer illerden gelen servislerin taşımacılık yapabilmesi üzerine 39 plaka şartı getirilmesi kararına Ömer Aydın itiraz etti. Aydın“ Alınan karar dilekçenin reddine yönündeydi. Böyle bir karar alınmadı. Neye göre imza atıldı anlamadım” dedi.

Cevap veren Talat Aydın “S plakası ile ilgili belirsizlik olması nedeniyle reddine dedik. Şoförler Odası’yla ilgili talebi bekleyecektik.  Erol Başkan görüşme yaptı. Taleplerini ilettiler. S plakasıyla ilgili olmadığı için karar alındı. Toplantıda da söylendi.” derken Leyla Güncer “Komisyon başkanlarından oluşan komisyon olarak toplandığımızda Sevgi Hanım ve Gökhan başkan açıklama yapmıştı. Belirsizlik oluşmuştu ancak Erol başkan S plakasıyla ilgili yaptığı toplantı sonucunu bize bildirdi. Netlik kazanınca karar alındı” diye konuştu.

Toplantı sonunda Zeynep Gündüz, söz alarak kadının önemine dair bildiriyi okuyarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı. Gündüz’ün AK Parti döneminde kadının hayatın her alanında yer aldığını söylemesi, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve erken yaşta evlilik konularında komisyon oluşturularak kadınların sorunlarının incelendiğini söylemesine Gülcan Ayışığı itiraz etti.

Gülcan Ayışığı “ Günümüzde kadına şiddetin, tecavüzlerin arttığı ve kadınların yerini toplumda erkeklerin belirlediği bir hükümetin böyle bir bildiri yayınlamasını şiddetle kınıyor, asla kabul etmiyorum. “ diyerek açıklamalarda bulundu. Ayışığı “ Bunu okumanız çok saçma” dedi.

Daha sonra üyelerin söz alması üzerine tartışma çıktı.

Buğra KAYA

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek