33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 04 Mart 2020, Çarşamba 09:21 tarihinde eklendi. 4360 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Belediyesi’nden kente estetik dokunuş

Lüleburgaz Belediyesi, kent genelinde reklam, ilan ve tanıtım araçlarının oluşturduğu görüntü kirliliğini engellemek amacıyla “Lüleburgaz Belediyesi İlan, Reklam, Tabela ve Tente Yönetmeliği” uygulamaya hazırlanıyor. Yönetmeliğe uygun olmayan tente ve reklam elemanları ise Lüleburgaz Belediyesi tarafından uygun hale getirilecek.
Lüleburgaz Belediyesi’nden kente estetik dokunuş  

4 Kasım 2018 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelikle kent genelinde her türlü reklam, ilan ve tanıtım elemanları ve benzerlerinin yol açacağı görüntü kirliliğini ortadan kaldırılacak ve kent estetiğine katkıda bulunulacak.

Yürürlükte olan yönetmelik kapsamında iş yerlerine 1 yıl süre verilmişti. Verilen süre içerisinde birçok iş yeri tente ve reklam elemanlarını uygun hale getirdi. İş yerlerini uygun hale getirmeyenler için süre konusunda esnek davranan Lüleburgaz Belediyesi yönetmeliği 16 ay sonra uyguluyor.

Önümüzdeki günlerde ise belediye ekipleri iş yerlerini denetime başlayacak.

Kent estetiği ve görüntü kirliliği konusunda önemli bir aşama kaydettiklerini belirten Lüleburgaz Belediyesi Başkan Yardımcısı Erol Özgür “Kentimizde bulunan iş yerlerini Lüleburgaz Belediyesi İlan, Reklam, Tabela ve Tente Yönetmeliği”nin getirdiği standartlara kavuşturmak için esnafımızla birlikte ortak çözümler ürettik. Bu kapsamda kent genelindeki reklam uygulamaları ve tente kullanımlarını standart hale getiriyoruz” dedi.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek