HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 03 Mart 2020, Salı 09:18 tarihinde eklendi. 2488 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz CHP’de gündem İdlib şehitleri

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı tarafından 2 Mart 2020 Pazartesi günü geleneksel parti toplantısı yapıldı. Toplantının gündemini geçtiğimiz günlerde Suriye’nin İdlib kentinde 36 askerimizin şehit olması ve Lüleburgaz’da korona virüs iddiaları oluşturdu.
Lüleburgaz CHP’de gündem İdlib şehitleri  

Toplantıya Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

 Toplantıyı İdlib’de şehit olan 36 askerimize Allah’tan rahmet, yaralanan askerlerimize acil şifalar dileyerek başlayan İlçe Başkanı Devrim Gündüz “ Bu olayların tekrarlanmamasını ve evlatlarımızın bir an önce yuvalarına geri dönmesini istiyoruz. Genel başkanımız hafta içinde bir konuşma yaptı. En önemli soru “Bizim Suriye’de ne işimiz var?” sorusu. Ancak buna hala yanıt alamadık. AKP genel Başkanı hala turizmin iyi gittiğinden otomobil ve konut satışlarının arttığından bahsediyor. Gündeminde Suriye yok gibi gözüküyor.” dedi.

“CHP milliyetçiliği Afyon’un haşhaş tarlalarına, Kıbrıs’ın Beşparmak dağlarına yazdı”

Vatan Partisi’nin “CHP milliyetçiliği silmek istiyor” açıklaması üzerine ise “ CHP, PKK ve HDP’nin peşinden giderek Amerika baskılarıyla milliyetçiliği silmek istiyor denmiş. Buradan Bülent Ecevit’in sözüyle cevap vermek istiyorum. “ CHP milliyetçiliği Afyon’un haşhaş tarlalarına, Kıbrıs’ın Beşparmak dağlarına yazdı.  Kimse bizim altı okumuzdaki milliyetçilik duygumuzu sorgulayamaz. Bunu Vatan Partisi hiç yapamaz. İşçi partisi’yken adını Vatan Partisi yapmakla milliyetçi olunmuyor” diye konuştu.

“AKP’nin değil tüm halkın Aile Sağlığı Merkezi”

Devrim Gündüz, Evrensekiz’de açılan Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışına CHP’li kimsenin davet edilmemesine değinerek “ Evrensekiz Aile Sağlığı Merkezi, AKP’nin değil tüm halkın Aile Sağlığı Merkezi’dir” ifadelerini kullandı.

Gündüz “Dün 1 Mart’tı. 1 Mart 2003’te O dönem Irak’a asker gönderilmesine dair tezkere CHP’li ve kısmen AKP’li milletvekilleri sayesinde geçmedi. Bugün anlıyoruz ki askerlerimizin evi vatanın sınırları içerisindedir.

Saat 3 itibariyle köylere çıkıyoruz. Parti binasında olmayacağız. Bugünden itibaren beldelerde ve köylerde olacağız. 18 Mart çarşamba günü ilçe danışma kurulu toplantımızı yapacağız.

Delegelerin aktif görevleri olduğunu anlatmak için, CHP’nin oylarını artırmayı konuşmak adına 21 Mart Cumartesi günü tüm seçilmişlerimizin de bulunduğu geniş katılımlı bir toplantı yapacağız.” diyerek danışma kurulu toplantısına da değindi.

Daha sonra konuşan Tarkan Çakır; İl Disiplin Kurulu üyeliğine seçildiğini hatırlatarak teşekkür etti.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de İdlib’de 36 askerimizin şehit olduğunu belirterek “ Çok acı bir hafta yaşadık. İdlib’de rejim güçleri tarafından maalesef askerlerimize karşı haince bire saldırı yapıldı. Bunu şiddet ve nefretle kınıyoruz. Şehitlerimizin Lüleburgaz 65. Mekanize Tugayı’ndan oraya giderek şehit olması canımızı daha da fazla acıttı. Hiçbirinin ayağına taş değmesin. Milletimizin başı sağ olsun. Lüleburgaz Belediyesi olarak ta tüm sosyal etkinliklerimizi askıya aldık. Geçen hafta Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından verilen Yılın Yerel Yönetim Partneri ödülünü aldık. Çok gururlandık. Atamızın ilke ve devrimleri doğrultusunda çağdaş cumhuriyet yolunda çalışmalarımızdan dolayı bu ödülü aldık. Bu ödül Lüleburgaz halkınındır.” dedi.

Başkan Gerenli korona virüsü iddialarına da cevap verdi. Vakanın 14 günlük süreyi aştığı için riskin düşük olduğunu ancak önlem alınması gerektiğini ve önlem alındığını belirtti. Gerenli bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gerektiğini, sık sık ellerimizi yıkayarak virüsten korunabileceğimizi ifade etti.

Toplantının son konuşmasını yapan Hakan Dedeoğlu ise 1981 yılında uçak kazasında 65 askerimizin şehit olduğunu aynı bölgeden şimdi ise ilk açıklanana göre 33 şehit olduğunda 32 de yaralı olduğunu belirterek şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi. “Düğüncülü köyünde mera birkaç parça. 2 bin 350 dönümlük merada ilginç bir şey var. Mera ıslah çalışması yapılıyor. 3te birine toprak dökülmüş 10 metre yüksekliğinde. 1600 dönümün 700 dönümü kapatılmış. Su havzası yapılmış, çataklar kapatılmış. Muhtarlar milli diye bağlanmış. Kimseden çıt çıkmıyor” diyerek yaşanan çevre sorunlarını dile getirdi.

Buğra KAYA

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek