33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 28 Şubat 2020, Cuma 09:22 tarihinde eklendi. 833 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

3 binin üzerinde kitapla hizmet veriyor

Lüleburgaz’da yaklaşık 1 yıl önce açılan Bab-ı Sohbet Kitap Kahve, geniş kitap yelpazesiyle tüm Lüleburgazlı vatandaşlara hizmet veriyor.
3 binin üzerinde kitapla hizmet veriyor  

Lüleburgaz Bab-ı Sohbet Kitap Kahve, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ensar Vakfı işbirliği ile Türkiye’de açılan 41 adet Kitap Kahve’den biri. Lüleburgaz Bab-ı Sohbet Kitap Kahve’nin Proje Koordinatörü Sümeyye Erdem, proje ve Lüleburgaz Bab-ı Sohbet Kitap Kahve ile ilgili bilgiler verdi.

Yaklaşık bir yılda 2 bin kişiyi ağırlayan Bab-ı Sohbet Kitap Kahve’de 3 binin üzerinde kitap bulunduğunu söyleyen Sümeyye Erdem “ Burada Dünya klasiklerinin, Türk klasiklerinin eserlerini bulmak mümkün. Dini kitaplardan, romanlara, siyasi kitaplara kadar birçok farklı tür ve çeşitte kitabımız bulunuyor. 3 binden fazla kitabı kütüphanemizde barındırıyoruz. Victor Hugo, Dostoyevski, Kemal Tahir gibi yazarların eserlerini bulabiliyorsunuz. 7 yaştan 70-80 yaşa kadar herkesin okuyabileceği çok geniş bir kitap yelpazemiz bulunuyor.” dedi.

Kek, simit, poğaça, çay, kahve, meyve suyu gibi ikramların yer aldığı Kitap Kahve’ye gelenler kitap dışında da birçok faaliyet gerçekleştirebiliyor.  Kitap Kahve’de satranç ta oynanabildiği gibi dinlenme alanları da bulunuyor. Mevcut Arapça, İngilizce, Matematik kurslarının yanında Tarih, Coğrafya kursları da açılmasının planlandığı Kitap Kahve’de 15 gün süre ile ödünç kitap alabilmek mümkün. Kitap okuma süresini uzatmak isteyenlere 1-2 ay süreyi uzatabiliyor.

Kitap Kahve 11.00-19.00 saatlerinde açık bulunuyor.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek