Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 28 Şubat 2020, Cuma 09:20 tarihinde eklendi. 544 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“12 Yıldız Şehir” ödülü yeniden Lüleburgaz’ın

Avrupa Konseyi tarafından 7. kez “12 Yıldız Şehir” ödülüne layık görülen Lüleburgaz Belediyesi tarafından 27 Şubat 2020 Perşembe günü 12.30’da belediye Hizmet Binası Fuaye Alanı’nda kutlama programı gerçekleştirildi. Lüleburgaz Belediyesi 86 yerel yönetim arasından 17 seçilen belediye arasına girerek ödülün sahibi oldu.
“12 Yıldız Şehir” ödülü yeniden Lüleburgaz’ın  

Düzenlenen programa Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenlİ’nin yanı sıra Belediye Başkan yardımcıları Leyla Güncer, Erol Özgür, Gökhan Kaya Atay, daire müdürleri ve belediye personeli katıldı.

Programda konuşan ve ödülü tanıtan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli “ 2 gün önce Fransa’nın Strazburg kentinde, Avrupa’nın merkezinde Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından yapılan 2020 Yılı Değerlendirme Toplantısına katıldık ve orada “Yerel Yönetim Partneri” olarak ödüllendirildik. Bugün bu ödülün gerçek sahibi olan sizlerle bu ödülü paylaşmak ve kutlamak için bir aradayız.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi nedir?

Avrupa Konseyi yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi kentlerin ve bölgelerin kalbinde halka yönelik bir demokrasiyi benimseyen , yerel ve katılımcı demokrasiyi güçlendirmek ve sosyal bütünlük, eğitim, kültürler arası diyalog, gençlik, göçmenlerin topluma katılımı, çocukların korunması, insan hakları gibi konularda Avrupa Konseyi’nin temel değerleri kapsamında çalışmalar yapan bir kuruluş. Bu amaçla 2007 yılından itibaren Avrupa Yerel Demokrasi haftası etkinlikleri düzenliyor. Bu konuda örnek çalışmalar yapan yerel yönetimler“12 Yıldız Şehir” ödülüne layık görülüyor. Belediyemiz de 2011 yılından itibaren Avrupa Yerel Demokrasi haftası etkinlikleri düzenliyor ve bugüne kadar 6 kez “12 Yıldız Şehir” ödülüne layık görüldü. Avrupa Konseyi geçtiğimiz yıl son derece doğru Avrupa Yerel Demokrasi haftası etkinliklerinin sadece bir hafta ile sınırlı kalmaması, tüm yıl boyunca yapılan etkinliklerle değerlendirilmesi kararı aldı. Bunun sonucunda başarılı yerel yönetimlerin yerel Yönetim partneri olarak kabul edilmesi uygulaması başlattı. Lüleburgaz Belediyesi 2019 yılı boyunca yaptığı etkinliklerle 19 ülkeden değerlendirilmeye layık görülen 86 yerel yönetim içinde 17 belediye arasına girerek 2019 yılı yerel yönetim partneri seçildi.

Türkiye’de en çok ödül alan 2.belediye 

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Meclisinden aldığımız 7. ödül. Bu ödülü 8 kez alan Büyükçekmece Belediyesi’nden sonra en çok ödüle layık görülen 2. Türkiye cumhuriyeti yerel yönetimiyiz. Güven inşa etme ve katılımcı demokrasiyi güçlendirmek teması üzerine yapılan değerlendirmede dürüst şeffaf, akıl ve bilim rehberliğinde, ortak akılla yürüttüğümüz anlayışımız ve sosyal-kültürel etkinliklerimiz kıstas alındı. “ diye konuştu.

Başkan Gerenli daha sonra 2019 Yılı içinde yapılan sosyal ve kültürel etkinliklere değinerek bunların değerlendirildiğini belirtti. Gerenli “ Bu gurur Lüleburgaz halkının ve Lüleburgaz Belediyesi çalışanlarının” dedi.

Daha sonra pasta kesilerek ödül kutlandı.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek