Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 27 Şubat 2020, Perşembe 09:23 tarihinde eklendi. 507 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bugün Regaib kandili

Dinimizce manevi ayların başlangıcı olarak kabul edilen Recep ayına girdik. Bugün maneviyat mevsimine girdiğimizin müjdeleyicisi Recep ayının ilk cuma gecesi olan Regaib kandili.
Bugün Regaib kandili  

Sevapları artırma, günahları ise mümkün olduğunca azaltmanın öneminin arttığı, manevi olarak huzur kaynağı olan 3 aylara girdik. Recep, Şaban ve Ramazan ayları dinimizde ibadetlerin çokça yapılması, günahlardan sakınılması gereken aydır. Bu ayda yapılan ibadetlerin sevaplarının çok büyük olduğu müjdelenmiştir. Peygamberimiz Recep ayını Şehrullah(Allah’ın ayı) olarak tabir etmiştir.

Bu ayda bireylerin kendilerine ve topluma faydalı olan hayırlı işler çoğaltması ve zararlı davranışlardan uzak durmaları buyurulmuştur.

Recep ayı İslamiyetten önce de saygı duyulan bir ay iken İslamiyetle beraber daha fazla saygı gösterilmeye başlanmıştır. İslamiyette Recep ayında biri Regaip diğeri Miraç olmak üzere 2 kandil gecesi vardır.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek