Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu haber 22 Şubat 2020, Cumartesi 09:27 tarihinde eklendi. 883 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’ı kurtaran şehit pilot anıldı

1963 yılında kendisini feda ederek kullandığı uçağın Lüleburgaz’ın üzerine düşmesini önleyen Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek, 21 Şubat 2020 Cuma günü adının verildiği okulda anıldı.
Lüleburgaz’ı kurtaran şehit pilot anıldı  

Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek İlk/Orta Okulunda düzenlenen anma törenine Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Sami Saçkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sibel Doğan, Türk Hava Kurumu(THK) Lüleburgaz Şube Saymanı Hasan Aktaş, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile anma töreni başladı.

Şehit Pilot ile ilgili açıklamalarda bulunan Eğitimci/Araştırmacı Yazar Orhan Suat “ Hava bugün soğuk olmasaydı daha görkemli bir program yapacaktık. Şehidimizin adına layık bir anma programı düzenleyen okul müdürlüğüne ve ilgili makamlara sonsuz teşekkür ederim. Yaşadığımız sürece şehidin anısını unutturmayacağız. Anısına sahip çıkacağız. En büyük hedefimiz ya okul bahçesinde ya da Lüleburgaz’ın uygun bir yerine şehidimizin anıtını tekrar diktirmektir. Eğer uçak düşmüş olsaydı 500’den fazla insan yaşamını yitirecek, Dere Mahallesi ve Özerler Mahallesi haritadan silinirdi” diye konuştu.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek