HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 21 Şubat 2020, Cuma 09:36 tarihinde eklendi. 3336 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dr. Özlem Bayezit, Geleneksel Tamamlayıcı Tıp’la ilgili bilgiler verdi

Özel Bir Nefes Hastanesi Tamamlayıcı Tıp Ünitesi Bölümü Dr. Özlem Bayezit, geleneksel tamamlayıcı tıp hakkında bilgilendirmede bulundu.
Dr. Özlem Bayezit, Geleneksel Tamamlayıcı Tıp’la ilgili bilgiler verdi  

Dr. Özlem Bayezit; “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp  fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme veya tedavi etmenin yanında sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan bilgi, beceri ve uygulamaların bütünüdür” diyerek Geleneksel Tamamlayıcı Tıp’ın tanımını yaptı.

Bunlarla ilgili sadece hekim ve kendi alanında uygulama yapacak olan diş hekimlerine yetki verildiğini belirten Dr. Bayezit “Uygulama yaptıracağınız yerin bakanlık tarafından verilmiş izin belgesinin olup olmadığına dikkat etmelisiniz, uygulamayı yapacak kişinin hekim olduğundan emin olmalısınız, uygulamayı yapacak hekimin uygulama ile ilgili bakanlık tarafından imzalanıp onaylanmış sertifikasının olup olmadığına dikkat etmelisiniz.  Uygulamanızı sadece bakanlık tarafından onaylanmış sertifikası olan hekimlere yaptırmalısınız” diye uyarılarda bulundu.

Ozon terapi ile mümkün

Ozon terapiyle ilgili bilgiler veren Dr. Özlem Bayezit “Kronik Yorgunluk sendromu denilen kişinin yorgunluk hissettirecek kadar bir iş yapmadığı hatta gün boyu istirahat ettiği halde bile kendisini bitkin hissetmesi durumudur. Ozon tedavisi ile Sendromun etkileri hücre seviyesinden başlayarak vücuttaki diğer kötü etkilerle birlikte anlamlı düzeyde yok edilebilmektedir. Stres, zihinsel ve bedensel yorgunluk Ozon Terapi ile giderilebilmektedir

Ayrıca Ozon Terapi ile; Özellikle Diyabet Hastası bireylerde görülen ayak bölgesinde uyuşma, karıncalanma, üşüme, ağrı gibi rahatsız edici sorunlar hastalığın yol açtığı dolaşım bozukluğundan kaynaklanmaktadır. Bu hastalarda dolaşım bozukluğunun yol açtığı etkiler hiperbarik oksijen tedavisi ile büyük oranda giderilebilmektedir.

Kanser Hastalarında tamamlayıcı tedavi olarak tercih edilebilen yöntemlerden bir tanesi de Ozon Terapidir. Bağışıklık Sistemi aktivasyonunu artıran ve kanserle savaşan hücrelerin üretimini destekleyen Ozon Terapisi vücudun genel direncine olumlu yönde katkı sağlayarak kanser tedavisine yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda zindelik vermesi sayesinde kemoterapinin olumsuz etkilerinin azaltılmasında önemli rol oynar.

Soluduğumuz havada normal şartlarda yüzde 21 Oranında Oksijen bulunur. Ozon terapi esnasında yüksek basınç altında yüzde 100’e kadar çıkarılan Oksijen Oranı sayesinde plazma içerisinde çözünen oksijen miktarı artırıldığından çevre dokulara ulaşan Oksijen miktarı artırılır, bu sayede Damar Hastalıkları başta olmak üzere Birçok Hastalığın Tedavisi mümkün hale gelir” dedi.

Ozon terapinin faydalarını da aktaran Dr. Özlem Bayezit “ Ozon terapi yöntemi bakteri, virüs, mantar ve parazitlerin aktivasyonunu azaltır. Bağışıklık sistemini uyarır. Damarları temizleyerek dolaşımı iyileştirir. Oksijen terapisi olarak ta adlandırılır. Anti-İnflamatuar özelliklere sahiptir. Kan ve lenfi arındırır. Oksijen terapisi olarak ta adlandırılır” diye konuştu.

Buğra KAYA

 

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek