33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 18 Şubat 2020, Salı 09:10 tarihinde eklendi. 625 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türk Hava Kurumu 95 yaşında

Türk Hava Kurumu’nun(THK) kuruluşunun 95. yıl dönümü olması nedeniyle 17 Şubat 2020 Pazartesi günü Türk Hava Kurumu(THK) Lüleburgaz Şubesi tarafından kutlama programı düzenlendi.
Türk Hava Kurumu 95 yaşında  

Program dahilinde THK Lüleburgaz Şubesi tarafından saat 10.00’da Lüleburgaz Tören Alanı’nda bulunan Atatürk heykeline çelenk sunuldu. Törene THK Lüleburgaz Şube Yöneticileri ve okulların havacılık kulüpleri katıldı.

Çelenk sunumunun ardından konuşma yapan THK Lüleburgaz Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Bektaş Yavuz, bir konuşma yaparak kurumun kuruluş amacına ve tarihine dair bilgiler verdi.

Bektaş Yavuz; Türk Hava Kurumu’nun, eski adının Türk Tayyare Cemiyeti olduğunu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” anlayışıyla değişerek bugünkü adını aldığını söyledi. Bektaş Yavuz, üniversitesi bulunan, öğrenciler yetiştiren ve burs veren, birçok faaliyet gerçekleştiren bir kurum haline dönüştüğünü ifade etti.

Törenin ardından Türk Hava Kurumu Lüleburgaz Şubesi’ne, kurumun kuruluşunun 95. yıl dönümü olması dolayısıyla gün boyu ziyaretler gerçekleşti.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek