Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu haber 03 Şubat 2020, Pazartesi 09:23 tarihinde eklendi. 4391 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BAL-GÖÇ LÜLEBURGAZ ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Balkan Yarımadası Göçmenleri (BAL-GÖÇ) Lüleburgaz Derneği’nin yeni yönetimi ziyaretlerine devam ediyor.
BAL-GÖÇ LÜLEBURGAZ ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR  

Geçtiğimiz Çarşamba günü Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş,  Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı ve Babaeski Bulgaristan Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Fatma Özcan ile bir araya gelen yönetim kurulu, Cuma günü de  Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür’ü ziyaret etti.

 

BAL GÖÇ Lüleburgaz ziyaretlerde  gelecek dönem için planladıkları projelerini ve dileklerini paylaştı.

 

 Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Veli Öner yaptığı açıklamada “Yaptığımız ziyaretler camiamız adına çok önemliydi. Balkan göçmenleri için sembol isimlerden Naim Süleymanoğlu’nun adının Lüleburgaz’da bir caddeye verilmesini ve Bulgaristan’daki zorunlu göçe karşı mücadelede annesinin kucağında vurularak yitirdiğimiz Türkan bebeğin bir heykelinin dikilmesini talep ettik. Lüleburgaz Belediyesi ile Başkan Murat Gerenli’nin düşüncelerimize verdiği önemden ve olumlu yaklaşımdan dolayı çok sevinçliyiz. Ahmetbey ziyaretinde ise Balkan ve Rumeli Türklerinin birlik ve beraberliğinin perçinlenmesi adına, Ahmetbey Özgürlük Parkı içerisinde kurulacak bir dernek temsilciliği sözünü aldık. Katkılarından ötürü  Mustafa Altıntaş’a ve Lüleburgaz’da gerçekleştirdiğimiz etkinliklere verdiği destekler için Abdullah Hacı’ya teşekkürlerimizi sunarız. Son olarak, Babaeski Bulgaristan Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Fatma Özcan’a verdiği dayanışma sözü için minnettarız.” diye konuştu.

 

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek