Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu haber 01 Şubat 2020, Cumartesi 09:27 tarihinde eklendi. 4096 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

VATAN PARTİSİ: “DEPREM TOPLANMA ALANI YANLIŞ TANIMLAMADIR”

Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanlığı yaptığı yazılı açıklama ile Lüleburgaz Belediye’sinin belirlediği Deprem Toplanma Alanları’nın yanlış olduğunu belirtti.
VATAN PARTİSİ:  “DEPREM TOPLANMA ALANI YANLIŞ TANIMLAMADIR”  

Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Şaban Kızıltan açıklamasında “Toplanma Alanı ile Acil Yaşam Alanını ayırırsanız işin içinden çıkamazsınız” dedi.

 

Başkan Kızıltan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Toplanma Alanı olarak 40 yer belirlenmiş. Öncelikle açıklanması gereken; en fazla 500 metre de ulaşılabilecek olması zorunlu olan toplanma yerleri yeterlimidir? 150 bin nüfuslu ilçenin yüzölçümüyle orantılımıdır? Ayrıca, Toplanma Alanlarıyla Acil Yaşam Alanlarının aynı yerler olması gerekiyorsa halkımızın bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Acil Yaşam Alanı’ndan söz edilmiyorsa tanımlamanın içinden insanı çıkarmış olursunuz. O zaman alanlar yalnızca ölü ve enkaz altında kalanların saptanmasına yarar. Belirtilen 40 toplanma alanından 23 tanesi okul, diğerlerinin de çoğunluğu kamu binaları. Bunların depreme dayanıklılıkları saptanmış mıdır?  Son yaşadığımız Elazığ depreminden sonra İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu 10 okulun yıkılacağını belirtmiştir. Japonya gibi deprem ülkesinde de toplanma ve acil yaşam alanları okullardır ancak, okullar depreme en dayanıklı ve güçlü yapılardır ve okullarda jeneratör , su ve gıda stokları bulunmaktadır.

 

Belediye Başkanı Sayın Murat Gerenli’den bu konularda halkımızı bilgilendirmesini ve bilinçlendirmesini istiyoruz.” dedi.

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek