Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu haber 01 Şubat 2020, Cumartesi 09:24 tarihinde eklendi. 4452 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İşbaşı Eğitim Programı umut olmaya devam ediyor

İŞKUR Lüleburgaz Hizmet Merkezi tarafından yürütülen “İşbaşı Eğitim Programıyla” ilk etapta dezavantajlı grupta bulunan 6 kişi Burak Aliminyum’da istihdam edilecek.
İşbaşı Eğitim Programı umut olmaya devam ediyor  

İşverenlerin ihtiyaç duyduğu deneyimli ve nitelikli işgücü açığını gidermek, insan kaynakları havuzuna nitelikli işgücü sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından yürütülen programla iş arayışında olan vatandaşlar mesleki tecrübe kazandırılırken bir yandan da işverenlere destek sağlanıyor.

Lüleburgaz Belediyesi tarafından yaklaşık 2 ay önce at arabalarına el konulan vatandaşlar, İŞKUR’un yürüttüğü İşbaşı Eğitim Programı ile istihdam edilecek. İŞKUR ile Burak Aliminyum arasında yapılan görüşmeler çerçevesinde ilk etapta 6 kişinin istihdam edilmesine karar verildi. 6 aylık programın sonunda firma tarafından programa katılan kişi sayısının yarısı kadar personel daimi olarak istihdam edilecek. Program 3 Şubat 2020 Pazartesi günü başlayacak ve personel Burak Aliminyum’da iş başı yapacak. İŞKUR tarafından hayata geçirilen program kapsamında sayı artırılmaya çalışılacak ve toplam 10 personel istihdam edilmeye çalışılacak.

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya’nın da yakından takip ettiği konu ile ilgili İŞKUR İlçe Müdürü Ahmet Selim Keskin ve istihdam edilecek personel arasında 31 Ocak 2020 Cuma günü İŞKUR Toplantı Salonu’nda protokol anlaşması imzalandı.

Konu ile açıklamalarda bulunan İŞKUR Müdürü Ahmet Selim Keskin, daha sonrasında diğer firmalarla da görüşüleceğini ve istihdamın artırılması için çalışmaların süreceğini belirterek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

İŞKUR Müdürü Ahmet Selim Keskin, devletin vatandaşın her zaman arkasında olduğunu ve vatandaşını koruduğunu ifade etti.

İstihdam edilecek personeller; bu programın kendileri için çok yararlı olduğunu, iş bulma konusunda büyük destek gördüklerini ve süreçle ilgili olumsuz bir durum yaşamadıklarını belirttiler.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek