Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 28 Ocak 2020, Salı 09:15 tarihinde eklendi. 742 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgazlı kadın girişimciler bir ilke imza attı

Lüleburgaz’da faaliyet gösteren Filika Medya Organizasyon tarafından hazırlanan ve ilk Türkçe-Bulgarca dergi olma özelliği taşıyan “Europe Trakya Life” dergisinin dağıtımı tamamlandı.
Lüleburgazlı kadın girişimciler bir ilke imza attı  

Dergi, levanın TL karşısında değer kazanması üzerine Trakya’da Bulgar halkının yoğunlaştığını farkeden şirketin kurucu ortakları Dilek Çakır ve Sevtap Öcal Aşkın tarafından 7 aylık bir çalışmanın sonucunda hazırlandı.

Dergi turistlere rehber olacak

Trakya’da Bulgar halkının yoğunlaşması üzerine turistlerin bilinçli bir şekilde Trakya bölgesinde gezip dolaşabilmeleri için onlara yol gösterebilecek, bilgi verebilecek Türkçe ve Bulgarca dergi hazırlayan Çakır ve Öcal, hedefleri doğrultusunda birçok kurum ve kuruluşu ziyaret ederek hedeflerini anlattılar.

Çakır ve Öcal, Trakya bölgesinin tanıtımına katkı sağlayacağını düşünen kurum ve kuruluşlardan destek alarak ve sponsorların katkılarıyla Türkiye’de ki bir ilkin adımını gerçekleştirdiler.

Dergi Trakya ve Bulgaristan’a hizmet verecek

Türkiye’nin ilk Bulgarca-Türkçe dergisinin mimarlarından aynı zamanda derginin Genel Yayın Yönetmeni Dilek Çakır “Europe Trakya Life dergisi, Türkçe ve Bulgarca olarak tüm Trakya ve Bulgaristan’a hizmet vermeyi amaçlamıştır. Türkiye’nin ilk Türkçe ve Bulgarca dergisi olarak Ocak 2020 tarihinden itibaren yayın hayatına başlamıştır. Dergimiz kültür, sanat, gezi ve magazinle harmanlanmış, yaşadığımız bölgeyi daha yakından tanıtmayı,insanların dergiyi okurken tanıtımı daha keyifli hale getirmeyi amaçlamıştır. Dergimiz 4 ayda bir yayınlanacaktır. Dergimizin amacı komşu olan iki ülke arasında ikili ilişkileri kuvvetlendirmek, ticaret akışını hızlandırmak, turistlerin bilinçli bir şekilde Trakya bölgesine ulaşmalarını sağlayıp turizmi canlandırmaktır” dedi.

İki kadın girişimci derginin dağıtımının ardından turlar düzenleyerek Bulgaristan’da ki turistlerin Trakya’dan İstanbul’a kadar ulaşmalarına imkan sağlayacaklarını belirttiler. Sözlerini sürdüren kadın girişimciler Çakır ve Öcal “Biz iki kadın girişimci bir hayalle yola çıktık. Bu hayalimize ortak olan, bizlere desteklerini esirgemeyen başta Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Sn. Cüneyt Yüksel Bey’e teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek