HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 24 Ocak 2020, Cuma 09:32 tarihinde eklendi. 472 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Salim Şen “ Türkiye’de 7 buçuk milyon işsiz var”

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Trakya Şube Başkanı Salim Şen, Lüleburgaz Belediyesi ile imzalanan Toplu İş Sözleşmesi sonrasında bir konuşma yaparak, sadece İŞKUR’a başvuranların sayısının 4 buçuk milyondan fazla olduğunu ve yaklaşık 7 buçuk milyon işsiz bulunduğunu belirtti.
Salim Şen “ Türkiye’de 7 buçuk milyon işsiz var”  

DİSK Trakya Şube Başkanı Salim Şen yaptığı açıklamasında “Ülkemizde yakıcı bir ekonomik krizden geçiyoruz. Geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde Genel başkanımızla bölgemizde yaptığımız ziyaretler sırasında gerek alanlarda gerek şantiyelerde ekonomik krizin biz ücretliler üzerinde oluşturduğu tahribatı kamuoyuyla paylaşmaya çalıştık. 2018 yılının Ekim ayında da bölgemizde ve tüm Türkiye’de halkımızla ciddi bir ekonomik kriz yaşandığını, bununla ilgili tedbirler alınması gerektiğini belirtmiştik. Ancak o günden bugüne ülkeyi yöneten siyasal iktidarın pek çok kesime kulak tıkadığı gibi DİSK’in de uyarılarına kulak tıkamasının sonucu yoğun bir ekonomik kriz ve enflasyon yaşandı. Sadece ücretlerin erimesi değil, bundan çok daha önemli bir konu olan işsizlik adeta patladı. DİSK’in yaptığı araştırmalara göre sadece İŞKUR’a başvuranların sayısı 4 buçuk milyonu aşmıştır. İş aramaktan umudunu kesenleri de dahil edersiniz Türkiye’de 7 buçuk milyon civarı işsiz vardır. Sokağa çıktığınızda gördüğünüz her 5 kişiden 1’i işsiz, kadınların yarısı işsizdir. İşsizlerin dörtte biri genç işsizdir ve onların da dörtte biri üniversite öğrencisi işsizlerdir. Gerek ücretlerin enflasyon karşısında erimesini engellemek gerekse mevcut ekonomik krizin üstesinden gelmenin yolları var. Ancak hükümetin uyguladığı politika buna yönelik değil kendi çıkarlarına uygun politikalardır. Üretimi öncelik almayan bir ekonomik politikanın ülkeye hiçbir katkısı olmaz” ifadelerini kullandı.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek