HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 16 Ocak 2020, Perşembe 09:30 tarihinde eklendi. 673 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yılı tanıtıldı

Lüleburgaz Belediyesi tarafından temalı yıllar kapsamında ilan edilen 2020 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yılı için 14 Ocak 2020 Salı günü tanıtım gecesi düzenlendi.
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yılı tanıtıldı  

Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde(LYFA) düzenlenen etkinliğe Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, 65.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Çetin Sucu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sami Saçkan, Lüleburgaz belediye meclis üyeleri, Lüleburgaz İl genel Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Cihan Erdem, Lüleburgaz Eski Belediye Başkanı Emin Halebak, CHP İlçe Başkanı Devrim Gündüz, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tanıtım gecesinin sunumunu Sunucu Ferhan Tülmen yaparken, etkinliğe konuşmacı olarak şair, yazar ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın ile Dreamstalk kurucusu Semih Yalman katıldı.

Etkinliğin açılışının gerçekleştirildiği kareogrofi gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Ferhan Tülmen’in sunumuyla gerçekleşen etkinlikte saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Sahne alan ilk isim olan Dreamstalk kurucusu Semih Yalman, çocukları ön sıralara alarak onlara ithafen konuştu. Yalman, çocukların birer sanatçı olduğunu söyleyerek hayal güçlerinden bahsetti. “Büyük düşünün, hayal kurun” diyen Yalman, Atatürk’ün kurduğu hayali gerçekleştirdiğini belirtti.

Araştırmanın öneminden bahseden Semih Yalman, çocukları sahneye davet ederek çocuklara “Hayalin ne?” sorusunu sordu.

Daha sonra sahne alan Sunay Akın ise “ Çocuk psikiyatristi Atalay Yörükoğlu’ndan sizlere bir örnek vermek istiyorum. Kendisini saygıyla anıyorum.  Bir derste tıp fakültesi öğrencilerine “Bu yaşıma kadar birçok çocuğu tedavi için bana getirdiler. Ben çocuklarla sadece arkadaş oldum, oynadım. Onların anne-babalarını tedavi ettim” demiş.

“Hayallerinize ihtiyacımız var”

Anne-babalar okulları çocukların gelecek kaygısını giderecek yer olarak görüyor. Meslek edinsin diye bakıyorlar. Az önceki sunumda da bu korkularınızı gördüm.  Çocuklar, bizim sizin hayallerinize ihtiyacımız var. Ulusal Egemenlik kavramı çok önemli ” dedi.

Hakimiyetin milletin olduğunu ve ulusal egemenlik düşüncesini Atatürk’ün ilk kez İstanbul’un dışında bir konakta arkadaşlarına söylediğini belirten Sunay Akın, Atatürk, Atatürk’ün çocuklarla olan anıları ve hikayelerini anlattı.

Cumhuriyetin kuruluşunda okuma-yazma bilen çok az sayıda kişiyi öğretmen olarak görevlendirildiğini ve sistemin başarılı olduğunu belirten Sunay Akın, Köy Enstitülerin kapanış nedeninin de başarıya ulaşan eğitim anlayışının yurdun her bölgesine eşit dağıtıldığını ve ay yıldızlı bayrağımızın ön saflarda yer alması olduğunu ifade etti.

Köy Enstitülerinin Atatürk’ün projesi olduğunu belirten Sunay Akın, bu sistemde ülkenin erkek ve kadın vatandaşlarının beraber bilginin ışığında ilerlediğini de sözlerine ekledi.

Sunay Akın, ulusal egemenlik ve hakimiyet milletindir anlayışının Atatürk’ün ve arkadaşlarının ilk kez İstanbul’un Fikirtepe semtinde konuştuklarını ancak Fikirtepe’nin günümüzde kentsel dönüşümle anıldığına dikkat çekti.

Slogan yarışmasında dereceye girenlere ödül

Gecede daha sonra Lüleburgaz Belediyesi tarafından 2020 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yılı olması nedeniyle açılan slogan yarışmasında dereceye giren Zeynep Erol, Defne İvgen ve Eren Topkan’a ödülleri Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli tarafından verildi.

Bir konuşma yapan Başkan Gerenli “ Herşeyin sevgiyle başladığı, bilim ve sanatın rehberliğinde yeşeren kent kültürüyle aydınlık geleceğine yürüyen çağdaş cumhuriyet kent Lüleburgaz olarak her zaman öncü ve iyi örnek olmayı kendimize görev edindik. Bunun en iyi örnekleri temalı yıllar. Cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek için 2016’da kadın yılı, iklim değişikliğine dikkat çekmek, çevre duyarlılığını artırmak ve sağlıklı yaşam için 2017’de bisiklet yılını, çocuk ve gençlerimizi değişen dünyaya hazırlamak için 2018’de İnovasyon ve Tasarım yılını, bağımsızlık mücadelemizin 100.yılını, Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk’ü gelecek nesillere doğru anlatmak adına 2019 yılını Atatürk’ü Anlama, Anlatma ve Gençlik Yılı ilan ettik. Ancak bu bir yılla sınırlı değil, bir hayat felsefesidir.

Belediye Meclisimizin aldığı kararla 2020 yılını da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yılı ilan ettik. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözüyle 100 yıl önce, ulusal kurtuluş mücadelemizin tam ortasında TBMM’yi kuran ve etkiyi halka veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusal egemenliği herşeyin önünde tutan anlayışını görüyoruz” dedi.

Etkinlik Lüleburgaz Belediyesi Çok Sesli Çocuk Korosunun verdiği konser ile sona erdi. 10. Yıl Marşını koro eşliğinde söyleyen çocukların konseri katılımcılardan tam not aldı ve ayakta alkışlandı.

Buğra KAYA

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek