Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 09 Ocak 2020, Perşembe 09:20 tarihinde eklendi. 1300 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İstek Anadolu Lisesi öğrencileri BOCUK gecesi yaptı

Lüleburgaz İstek Anadolu Lisesi öğrencileri önceki akşam, eski bir Balkan geleneği olan Bocuk Gecesi'ni maniler, bilmeceler, korkutma şakaları ile Lüleburgaz 39 Burda AVM'de kutladılar ve Lüleburgazlılara kabak tatlısı ikram ettiler.
İstek Anadolu Lisesi öğrencileri BOCUK gecesi yaptı  

Lüleburgaz İstek Anadolu Lisesi Yönetimi’nden yapılan açıklamada; “İnsanoğlu yüzyıllardan beri kendini, toprağı, doğayı korumak için çeşitli yollar denemiş; bu yollardan kendince işe yararlı  olanlarını ritüel hâline getirmiştir. Kışın ölüp ilkbaharda dirilen doğanın kutlanması, bu başlangıcın sağlık getirmesi için Hıdrellez, Nevruz gibi âdetler oluşmuştur. Bocuk Gecesi de bu ananelerden biridir. Tabiatla uyum, bereket, sağlık gibi birçok neden dolayısıyla yapılır ve yapılmazsa o eve bereket, bolluk, sağlık getirmeyeceğine inanılır.  “Bocuk” sözcüğünün tam anlamıyla bir tanımı bulunmamaktadır. "Bocuk karısı,” “bocuk anası,” “bocuk cadısı” veya “bocuk dede” diye adlandırılan bir varlıktan kısaca “Bocuk” olarak bahsedilir. Bu varlığın beyazlar içinde insan kılığına girerek gezdiğini, insanlara ve hayvanlara zarar verdiğini bildirirler. Bizler de  Lüleburgaz İstek Anadolu Lisesi öğrencilerimizle birlikte Lüleburgaz 39 AVM’de Bocuk Gecesi yaparak hem buy adetleri andık. Hem de bunların bir sonraki nesillere aktarımına katkıda bulunduk” denildi.

 

Lüleburgaz 39AVM’de bulunan vatandaşlar BOCUK Gecesi kutlayan Lüleburgaz İstek Anadolu Lisesi Öğrencilerine büyük ilgi gösterdiler.

 

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek