Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 16 Aralık 2019, Pazartesi 09:16 tarihinde eklendi. 1047 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Emeklilerden dayanışma kahvaltısı

DİSK Emekli Sen Lüleburgaz Şubesi tarafından 14 Aralık 2019 Cumartesi günü Big Mamma’s ta “Dostluk ve Dayanışma” kahvaltısı düzenlendi.
Emeklilerden dayanışma kahvaltısı  

Düzenlenen kahvaltı etkinliğine DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen, DİSK MYK Üyesi Haşim Korkmaz, Petrol İş Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz, Kristal İş Lüleburgaz Temsilcisi ve CHP Lüleburgaz İlçe Başkan Adayı Serbülent Avcı, CHP Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi Nilüfer Erol, CHP İlçe Başkan Adayları Devrim Gündüz, Raşit Şişman, CHP Eski İlçe Başkanı Özgür Kaya, DİSK Emekli Sen, Tekirdağ Şubesinden Sacit Hafızoğlu, DİSK Emekli Sen Babaeski Şube Başkanı Ercan Eren, DİSK Genel İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Mesut Alak, sendika üyeleri ve birçok davetli katıldı.

Geçtiğimiz ay 94 yaşında sendikaya üye olan Ahmet Topoğlu’nun da katıldığı etkinliğe 400den fazla üye ve davetli katılım sağladı.

En yaşlı sendikalıya plaket

Aysel Tan’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte Şube Başkanı Kemal Andoğlu, DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen ve MYK Üyesi Haşim Korkmaz konuşma yaptı. Konuşmaların ardından 94 yaşında DiSK Emekli Sen’e üye olarak en yaşlı sendikalı olan Ahmet Topoğlu’na plaket takdim edildi.

94 yaşında sendikaya üye olan Ahmet Topkaya gazetemize yaptığı açıklamada “ Sendikaya katkım olsun istedim. Yaşın önemi yok. Senelerce sigortalı çalıştım, Demirel zamanında sigortadan çıkarmaya çalıştılar ama işe çıkmadım. Sigorta işçinin güvencesidir. Sendika üyeliğim de bu yüzdendir“ dedi.

kahvaltının ardından konuşan DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen “ Emeklilik her çalışanın hayalidir. Sizler çok zor koşullar altında emekliliğe erişmiş insanlarsınız. Ancak ülkemizde emeklilerin yaşadığı sorunları çok iyi biliyoruz. Bunları ülkeye yönetenlere haykırmaya devam ediyoruz. Ülkemizde emeklilerin ne kadar fazla olduğunu bu kalabalıktan görebiliyoruz.  Sendika olarak yaptığımız etkinliklerde dahi bu kalabalığı göremiyoruz. Sizler çok güçlüsünüz bunun farkında olmalısınız. Fotoğraf herşeyi anlatıyor. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmaya devam edelim. Hakettiğiniz değeri görmenizi istiyorum” diye konuştu.

Yeni üyelerin sendikaya üye olduğu etkinlikte asgari ücretin insanca yaşanacak seviyeye yükseltilmesi için imza kampanyası düzenlendi.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek