Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 14 Aralık 2019, Cumartesi 09:33 tarihinde eklendi. 673 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DOĞU TÜRKİSTAN BASIN AÇIKLAMASI

Türk Ocakları Lüleburgaz Şubesi geçtiğimiz günlerde Doğu Türksitan’da Uygur Türkleri’ne Çin tarafından yapılan soy kırım protesto edildi.
DOĞU TÜRKİSTAN BASIN AÇIKLAMASI  

Lüleburgaz Türk Ocakları’ndan yapılan açıklamada şöyle; “Bugün burada Doğu Türkistan’da yapılan işkenceye, zulme, soykırıma bir ses olabilmek için, kamuoyuna vicdan çağrısı yapmak için toplanmış bulunmaktayız.  Çin’de Uygur Türklerine yapılanlar tam anlamıyla Avrupa’da Yahudilere uygulanan soykırımın aynısıdır. Bu, bir toplumu bütünüyle Nazi kamplarına kapatma, dünyadan tamamen tecrit etme ve yok etme eylemidir. Bu, büyük bir insanlık suçudur. Otuz milyonluk Uygur Türk Toplumuna her türlü işkence reva görülmekte, her türlü seyahat, iletişim, ibadet ve temel insani hakları çiğnenmekte, birçoğu öldürülmekte veya onulmaz hastalıklara maruz bırakılmaktadır. Bütün bunlar dünyanın gözünün önünde gerçekleşmekte, durum her geçen gün daha da kötüleşmektedir. Bu soykırıma, yeni bir Endülüs’e yol açmadan dur demeliyiz. Vicdanı olan herkesi, yazılı, görsel ve sosyal medyada bu zulmü dile getirmeye davet ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere bütün Türk Devletleri Doğu Türkistan’da Türk Varlığını yok etme projesini sürdüren Çin hükümetini, Doğu Türkistan Türklüğünün kimliğine saygı göstermeye ve bu zulmü bitirmeye çağırmalıdır.

Doğu Türkistan kaderine ve Çin’in insafına terk edilemez. “

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek