Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 10 Aralık 2019, Salı 09:20 tarihinde eklendi. 577 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vecdi Gündoğdu, İnsan Hakları Günü’nü kutladı

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyon Üyesi Vecdi Gündoğdu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olması dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
Vecdi Gündoğdu, İnsan Hakları Günü’nü kutladı  

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu açıklamasında “Uygarlığın derecesi insan haklarına saygı ile ölçülür”

10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin ilan edilmesinin ardından, tüm insanların doğuştan ve eşit bir biçimde sahip oldukları hakların güvence altına alınması, geliştirilmesi, tüm dünyada insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla 10 Aralık, Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca kabul tarihi olan 10 Aralık 1948 yılından bu yana 71 yıl geçmiş olmasına rağmen, bu bildirgede ruhunu bulan ve binlerce yıllık mücadeleler sonucu oluşturulan “insanın, insanca yaşama idealinin” ne yazık ki hâlâ çok uzağındayız.

Egemen güçlerin doymak bilmez ihtiras ve ihtişamı; savaşların, terörün ve insan hakları ihlallerinin artarak devam etmesine neden olmaktadır.

İnsan hakları, temel hak ve özgürlüklerinin güvencesi, demokratik, laik, sosyal hukuk devletidir.  Hukuk devletinin de belirleyici özelliği, kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığıdır.

Bizler,

17 yıldır AKP iktidarlarının milletimizi sürüklediği ağır yaşam şartları ne kadar zor ve güç olsa da hukukun üstünlüğünü, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini ve yargı bağımsızlığını ödünsüz bir şekilde savunmaya devam edeceğiz.

İnsan hak ve özgürlüklerinin; ayrımsız herkes için korunup, hayata geçirildiği, şiddetin ve sömürünün olmadığı, barış ve kardeşlik içerisinde, gelirin hakça paylaşıldığı bir dünya özlemiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Buğra KAYA                                                  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek