Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 10 Aralık 2019, Salı 09:17 tarihinde eklendi. 896 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LÜLEBURGAZ ENSAR VAKFI BÜYÜK TÜRKİYE BULUŞMASI’NA KATILDI

Lüleburgaz Ensar Vakfı 29 Kasım 1 Aralık 2019 tarihlerinde Antalya’da bu yıl 8. yapılan “Büyük Türkiye Buluşması” programına katıldı.
LÜLEBURGAZ ENSAR  VAKFI BÜYÜK TÜRKİYE BULUŞMASI’NA KATILDI  

Ensar Vakfı Lüleburgaz Şubesi Başkanı Eyyup Sabri Erdem program ile ilgi yaptığı açıklamada:  “Ensar Vakfı 2011 yılından bu yana her yıl Türkiye’nin dört bir yanındaki şubeleri ile “Büyük Türkiye Buluşması” adıyla bir araya geliyor. Bu yıl 8.si gerçekleşen Büyük Türkiye Buluşması 29 Kasım-01 Aralık tarihlerinde Antalya’da yapıldı. Genel Müdür Yardımcısı Ali Karayılan’ın hoş geldiniz konuşmasıyla başlayan hasbihal programı; Ensar Vakfı Kurucuları Ali Erili, Kerim Aytekin, Feyzullah Kıyıklık ve Türkiye’nin her köşesinden gelen 164 şube başkanının dilek ve temennilerinin dile getirildiği karşılama programı gibi cereyan etti.

 

İkinci gün Alanya Kuyularönü Cami İmam Hatibi Âdem Yağcı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu’nun soruları cevapladığı konuşmaları ile devam eden program Prof. Dr. Mustafa Ağırman’ın “Hz. Peygamber’in Etrafındaki Gençler” konferansı ile devam etti. Gelecek için yetiştireceğimiz gençlere örnek olacak şahsiyetlere örnek olarak İbranice, Farsça, Rumca, Kıptîce ve Habeşçe bilen ve peygamber efendimizin tercümanı sayılan Zeyd bin Sabitler, Habeşistana hicret eden ve orada İslam’ı en güzel temsil eden Ca’fer b. Ebu Talipler yetiştirmek lazım geldiğini dile getirdi. Prof. Dr. İsmail Kara'nın Cumhuriyet Dönemi Din Politikaları konferansı dikkat çekiciydi. Cumhuriyet Dönemini din politikaları açısından üç döneme ayıran Kara, bu dönemlerde uygulanan siyasi, askeri ve bürokratik engellemeler ve yönlendirmeler üzerinde durdu. Tarih zamanla daha iyi anlaşılıyor ve çözümleniyor.  Dr. Murat Dağıtmaç'ın Dijital Haçlı Seferleri konferansı gençliğimizin içinde olduğu dijital tehlikeleri göz önüne serdi. Ya dijital çağa ayak uydurup gençlerimizi dizimiz dibinde ve sosyal medya ile birlikte elde tutacağız, ya da onları üzerimize adeta haçlı seferleri gibi gelen sosyal medya tehlikesi ile baş başa bırakacağız. Değerler Eğitimi Merkezi Müdürü Hulusi Yiğit'in oturum başkanlığında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürteza Bedir, Din Öğretimi Gn. Müdürü Nazif Yılmaz ve DİB Eğitim Hizmetleri Gn. Müdürü Kadir Dinç’in katıldığı oturumda eğitim politikalarımızın dünü ve bugünü değerlendirildi.

İdareciliğini Hamdi Kocakaya’nın yaptığı Üsküdar Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesinin Tasavvuf Musikisi Korosu ezgileri ile hepimizi mest etti. Onları seyrederken medeniyetimizin yetiştirdiği Hacı Mehmed Ârif Beyler, Buhûrîzâde Itrî Efendiler, Eyyûbî Hoca Zekâî Dedeler, Tanbûrî Ali Efendiler, Ahmet Hakkı Türabiler geldi aklıma.

Başarılı şubelerin taltif edildiği ve ödüllendirildiği ödül programı güzel anlarla doluydu. Akademik faaliyet ödülü ve en düzenli şube ödülü Ensar Vakfı Trabzon şubesine, gençlik çalışmaları ödülü Ensar Vakfı Uşak ve Kayseri şubesine, Hanımlar Komisyonu ödülü Ensar Vakfı Kartal, Başakşehir ve Tavşanlı şubesine, öğrenci çalışmaları ödülü Ensar Vakfı Kırşehir şubesine, proje çalışmaları ödülü Ensar Vakfı Kağıthane şubesine, sosyal sorumluluk faaliyetleri Ensar Vakfı Ataşehir şubesine, yaygın eğitim ve kurs faaliyetleri Ensar Vakfı Batman ve Küçükçekmece şubesine, yurt faaliyetleri ödülü Ensar Vakfı Edirne ve Rize şubesine, sosyal medya ödülü Ensar Vakfı Kayseri şubesine, vakıf özel ödülü dört ayda hafız yetiştiren Ensar Vakfı Samsun şubesine verildi.” Dedi.

 

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek