İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal’a veda
Turhal Kaynak hayatını kaybetti
Serbülent Avcu’dan “GELİN CHP’YE YENİDEN ÜYE OLUN” çağırısı
Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler
Bu haber 10 Aralık 2019, Salı 09:17 tarihinde eklendi. 945 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Konuşan çok açıklayan yok

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nde dün 3 adayın açıklaması yapması beklerken bir çok üye söz aldı ama beklenen adaylar açıklama yapmadı. Parti üyeleri partiden çıkarken “Konuşan çok ama açıklayan yok” dedi.
Konuşan çok açıklayan yok  

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü tarafından 9 Aralık 2019 Pazartesi günü geleneksel parti toplantısı yapıldı. Toplantıda parti üyesi Hakan Dedeoğlu, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Eski İlçe Başkanı Özgür Kaya,  Ovacık Muhtarı İlyas Tokatlı ve Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç söz aldı.

CHP Lüleburgaz İlçe Binası’nda yapılan toplantıya Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, İlçe Başkanlığı üyeleri ve partililer katıldı. İlçe Başkanı Aziz Üstünalp, pazartesi toplantıları hakkında konuşarak toplantıların devam edeceğini belirtti. Genel merkezin bu konuda bir sınırlaması olmadığını sadece belli başlı tavsiyeleri olduğunu belirten Üstünalp, 29 Aralık’ta ilçe kongresini Esnaf Kefalet Düğün Salonu’nda saat 10.00’da yapacaklarını, yüzde 33 kadın, yüzde 20 gençlik kotasına uyulacağını, çoğunluğa bakılarak kongreye gideceklerini, çoğunluk sağlanmazsa aynı gün 11.00’de çoğunluk aranmaksızın kongreye başlayacaklarını belirtti.

464 delegenin 208’i Lüleburgaz’dan

Aziz Üstünalp, İl kongresinde oy kullanacak 464 delegenin 208’inin Lüleburgaz delegesi olduğunu söyleyerek; Babaeski 77, Demirköy 7, Kofçaz 5, Lüleburgaz 208, Merkez 102, Pehlivanköy 5, Pınarhisar 23, Vize’de 37 delege olduğunu belirtti.

Toplantıda ilk konuşmayı Hakan Dedeoğlu yaptı. Dedeoğlu konuşmasında Ovacık Köyü’nde bulunan çiftliklerden birinin çevre kirliliğine yol açması nedeniyle köyde gerçekleştirdikleri etkinlik ve Kent Konseyi ortaklığında başlattıkları Kanal İstanbul’a hayır projesinden bahsetti.

Aktivist Dedeoğlu “Geçen hafta hayvan çiftlikleriyle ilgili olarak Ovacık ve çevresinde yaşanan olumsuzluklar temelinde bir girişimde bulunuldu. Ne yazık ki Trakya gibi çayırlık bir memlekette hayvancılık plansızlıklarla bitme noktasına geldi. Rant çıkarları yüzünden ortaya çıkan arızanın sonuçlarıdır.

Kanal İstanbul’a Hayır yazılı pankart

Bir diğeri ise Kanal İstanbul meselesi. Kent Konseyi öncülüğünde çıkartmalar hazırladı. 3 günde sayafda 100 bini geçen bir kanaat oluştu. Boğazlar önemli bir durumda. Montrö önemli bir anlaşmadır. Kanalla bunu deliyorlar. Burada iç değil dış çıkarlar söz konusu. Böyle bir başlangıcı partimizle yapalım dedik. Murat Gerenli bunu olumlu karşıladı.

Burada bir ada oluyor. Deprem bu adanın oluşmasına bir kırma hamlesiyle yardımcı olabiliyor. Genelde bir su sorunumuz var. İstanbul’un nüfusu 22 yıl önce 10 milyonmuş. Bugün 20’den aşağı değil. Kıyıköy’de ki barajda hiç su kalmadı. Hayvanlar orada otlanıyor. Melende barajda gövde çatlağı olduğu söyleniyor. Yağmur 1 ay daha yağmadığı takdirde her gün 2 milyon metreküp su kullanan İstanbul anormal tehdit boyutunda.

İstanbul için su tehdidi var ama daha fazlası Tekirdağ için de geçerli. Çorlu çevresinde yapılan derin su kuyusu kazısında normalde saniyede 25 metre suyun geçmesi gerekirken 1.5 metre su geçmiyor. Bir ada, yönetim biçimiyle özerklik kazanımıyla, enterasan bir soruna dönüşüyor. Bu bizim güvenlik sorunumuza da dönüşüyor. Bunu AKP düşünmüyorsa kurucu parti CHP görmek zorundadır. 

Söz alan Ovacık Köyü Muhtarı İlyas Tokatlı ise “Bize tren öncülük etti. Tren menfezi değişti orada. O kişiler atıklarını atmaya devam ediyor. Bizim 124 dekar yerimiz var. Kullanılamaz hale geldi. Şu an da önlem alındı. İnşallah yapamazlar. Köyümüzde 4 çiftlik var. Onlar da önlemini alıyorlar. İnşallah başaracağız. Çiftlikler kapansın istemiyoruz. Ama kimsenin çevreyi kirletmeye hakkı yok” dedi.

Daha sonra konuşma yapan Binnur Dinç “Büyükkarıştıran’a yapılması planlanan kimyasal depolama tesisi fikri var. Bununla ilgili Büyükkarıştıran’da yetkilileri aradım. Aldığım cevaptan büyük rahatsızlık duydum. Bana denildi ki 10-15 kişiyi istihdam edebiliriz. Ya sonrası. O kimyasalın toprağa. Suya ve havaya karıştıracakları nelerdir. Bu konuda Büyükkarıştıran belediye başkanımızın da duyarlı olmasını istiyorum. Önümüzdeki günlerde de Dedeoğlu’nun da desteğiyle bir bilgilendirme toplantısı yapmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili hepimizin birlik olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Serdar Türker Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker de kadın şiddetine değinerek “ Son günlerde özellikle kadınlara karşı yapılan şiddeti konuşmamız gerekiyor. Kadınlar hepimizin baş tacıdır. Onların hakkını ödememiz mümkün değildir. Son günlerde kadına şiddeti beraber kınamamız gereken çok önemli bir süreç geçiriyoruz. Sosyolojik olarak tvlerin tamamında, okullarda, sokaklarda şiddet vardır. Bunu Milli Eğitim Bakanlığı  politikası olarak çok acil çözüme kavuşturmalıyız.

AKP’nin içerisinde Ekim-Kasım döneminde sorunlar olacağını ifade etmiştim. Önümüzdeki süreçte bu daha da artarak devam edecektir. Bizim bundan istifade etmesi gerekir. Bizim rakiplerimiz içeride değil, dışarıdadır. Bunları kendi iç,imizde çözmemiz gerekiyor.

Kanal İstanbul Projesi doğru bir proje değildir.  Ovacık Muhtarı’na da teşekkür ediyorum. Bizim belediye başkanlarını, muhtarları belirlerken duyarlı olmamız gerekiyor

Toplantıda konuşma yapan başka bir isim olan eski İlçe Başkanı Özgür Kaya “Ne yazık ki Kırklareli genelinde irtifa kaybediyoruz. Nasıl oluyor da Lüleburgaz’da yüzde 70 oy alırken Kırklareli’nde kaybediyoruz. Nasıl oluyor da 8 ilçenin 5’ini kaybediyoruz. Burada halkın kabahati yok. Burada yönetim sorunu var. Biz önümüzdeki dönem kongrelerde yönetim sorunun çözeceğiz. Pınarhisar’a yürüme mesafesindeki Kaynarca yüzde 72 oy alırken Pınarhisar’da kaybediyoruz. Önümüzdeki dönemde il ve ilçe başkanlarından çözüm bulmasını isteyeceğiz” dedi.

CHP’nin Trakya’da yüzde 70’in altına inmemesi gerektiğini belirten Özgür Kaya, Lüleburgaz örgütünün il delegelerinin yarısını kadar delegeyi kendisi çıkardığını ifade etti.

Özgür Kaya, Lüleburgaz’ın 208 delegeyle Kırklareli il yönetimini belirleme gücünü eline aldığını ve bu fırsatı CHP ve Kırklareli için kullanıp sahip çıkacaklarını söyledi.

Kaya, “Burgaz artık Kırklareli’ne müdahale etmek sorumluluğunu yerine getirip elini taşın altına koymalıdır. Bu güce sahip olduğumuzu iyi biliyorum” dedi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek