HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 19 Kasım 2019, Salı 09:33 tarihinde eklendi. 3141 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Grip deyip geçmeyin”

Lüleburgaz Özel Bir Nefes Hastanesi İç Hastalıkları (Dâhiliye) Uzmanı Dr. Mustafa Kemal Özbek, kış aylarının korkulan ve yaygın hastalığı Grip ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
“Grip deyip geçmeyin”  

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Kemal Özbek, Grip’in önemsiz bir hastalık olmadığını belirterek, insanların Grip deyip geçmemesi gerektiğini belirtti. Dr. Özbek, “Grip; solunum yolunu (boğaz, burun, akciğerler) enfekte eden influenza virüslerinin neden olduğu bir hastalıktır. Soğuk algınlığı ve benzeri diğer bir çok viral solunum yolu enfeksiyonundan farklı olarak, grip ağır hastalığa ve hayatı tehdit edici sorunlara yol açabilir. Grip bazen kişide hastane yatışına ve hatta ölüme neden olabilmektedir. Grip sonbahar ve kış aylarında görülür. En sık görüldüğü zaman aralığı Kasım-Mart ayı dönemindedir.

Grip aniden ortaya çıkabilir

Grip belirtileri aniden ortaya çıkabilir. Hasta sabah işe giderken iyidir, 3-6 saat içinde birden üşüme, aşırı halsizlik, yorgunluk, ateş yükselmesi ortaya çıkar. Yaygın vücut ve baş ağrısı, özellikle göğüste rahatsızlık (baskı, ağrı) hisseder. Yorgunluk tahammül edilmez boyutlara ulaşır, tabloya kuru karakterde bir öksürük eşlik edebilir. Hasta öksürdüğünde milyonlarca virüs havaya yayılır. Sağlıklı insanlar hava yoluyla virüsü alabilirler.

Grip kimlerde ağır geçer?

Grip özellikle 65 ve üzeri yaştaki kişiler, 5 yaşından küçük çocuklar, 2 yaşın altındaki çocuklar, Hamile kadınlar, Astım, KOAH gibi solunum yolu hastalıkları olanlar, Epilepsi, inme vb. gibi nörolojik hastalıkları olanlar, Kronik kalp yetmezliği, koroner arter hastalığı gibi kalp rahatsızlığı olanlar, Diyabet; kronik böbrek yetmezliği ya da kanser gibi hastalıkları olanlar, Kronik steroid kullanımı, HIV-AIDS gibi bağışıklık sisteminde yetersizlik olanlar, Siroz gibi ileri evre karaciğer hastalıkları olanlar, Orak hücreli anemi gibi kan hastalıkları olanlar, 19 yaşından küçük olup uzun süreli aspirin tedavisi alanlar, Morbid obezler, hasta gruplarında riskli ve ağır Seyredebilmektedir.

Tedavi süreci

Gribin tedavi sürecinde Belirli antiviral ilaçlar grip tedavisinde kullanılmaktadır. Bazı ağır klinik durumlarda hastane de yatarak tedavi programı da uygulanmakta olup sonrasında bir kaç gün evde dinlenme ile şikâyetler azalacak kişinin yaşam kalitesi normale dönecektir.” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek