Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 19 Kasım 2019, Salı 09:30 tarihinde eklendi. 1620 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AK Parti’den İstanbul’dan ki olayla ilgili açıklama

AK Parti Lüleburgaz İlçe Teşkilatı, Karaköy’de Gamze İnci’nin yaşadığı fiziki saldırı ve Kocaeli’de Vatanseverler Derneği Yöneticisi olduğu belirtilen Mehmet Avcı’nın Cumhurbaşkanına ve AK Partililere küfür ve hakaret etmesi üzerine basın açıklaması düzenledi.
AK Parti’den  İstanbul’dan ki olayla ilgili açıklama  

AK Parti Lüleburgaz İlçe Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada “Bilindiği üzere ülkemizde son günlerde toplumsal infial yaratılmaya ve ülkemizi kargaşaya sürüklemeye yönelik bazı münferit provokatif olaylar meydana gelmiştir.

Bunlardan birincisi, İstanbul Karaköy’de başörtülü Gamze İnci isimli hanımefendi kardeşimize örf, adet ve inancı sebebiyle sözlü ve fiziki saldırıda bulunulmasıdır. Açıkça görülmektedir ki bu olay toplumu kutuplaştırmaya, milletimizin bölünmez bütünlüğünü bozmaya, milletimizi kin ve nefret duyguları ile infiale sürüklemeye yönelik insanlık dışı bir saldırıdır.

Başı açık ya da kapalı veyahut giyim tarzı, örfü, adeti, inancı sebebi ile hiç kimseye saldırıda bulunulamaz. Bu saldırı hususi olarak Gamze İnci kardeşimiz İslami tarzda kıyafet giydiği ve başörtülü olduğu için gerçekleştirilmiştir. Kaldı ki İslam dini; milletimizi bir arada tutan ve bütünleştiren en önemli bağdır. Aynı zamanda tüm diğer inançlara mensup vatandaşlarımıza saygı ve hoşgörü, hem İslam dini hem de kanunlar nezdinde esastır.

Amacı kargaşadan başka bir şey olmayan insanlıktan bihaber bir kadın “ Ben Cumhuriyet kadınıyım” diyerek başörtülü hanımefendi kardeşimize sözlü ve yumruklu saldırıda bulunmuş ve ayrıca başörtüsü çekilerek başı açılmaya çalışılmıştır.  Bu olay ile yalnızca Gamze İnci kardeşimizin değil tüm İslami inanç mensuplarının örf, adet ve dini vecibesine saldırıda bulunulmuştur.

Saldırıya uğrayan hanımefendi kardeşimiz cumhuriyet kadını değil midir? Başı kapalı hanımlar Kurtuluş savaşında nefer olmamışlar mıdır? Günümüz hayatına ve modern çağa herkes gibi uyum sağlamamışlar mıdır? Hayatın her alanında aktif görev alarak insanlık ve ülkemiz için faydalı olmamışlar mıdır? Bunların takdirini milletimizin yüce iradesine bırakıyoruz.

İkinci çirkin olay ise, Kocaeli’nde Vatanseverler Derneği yöneticisi olduğu belirtilen Mehmet Avcı isimli şahsın, Sayın Cumhurbaşkanımıza gönül verenlere ve AK Partililere küfürler ve hakaretler etmesidir.

Bu ahlaksız saldırıları gerçekleştiren kişi sanki Atatürkçülüğün kantarı elindeymiş gibi kimin ne kadar Atatürkçü olduğuna kanaat getirerek milletimize ve AK Partililere yönelik çirkin, gayrı ahlaki ve utanç verici hakaretler yağdırmıştır. Ayrıca bu zat Sayın Cumhurbaşkanımıza destek verenlerin ırzına, namusuna, inancına, örf ve adetine dahi küfrederek toplumu kargaşaya sürüklemek istemektedir. Asla akıllardan çıkmamalıdır ki; Biz birlikte Türkiye’yiz, bu ülkeyi hep birlikte mücadele vererek omuz omuza kurduk. Bu gibi karalama ve ahlaksızlıklara müsaade etmeyiz.

Bu çirkin olayların hedefindeki AK Parti’nin ülkemizi 18 yıldır iktidar olarak yönetmesi sayesinde Türkiye Cumhuriyeti tüm dünyada en saygın ve en güçlü ülkeler arasında yerini almıştır. Ayrıca çağımızın tüm gereklerine ayak uydurmuş, ayrıca sosyal, ekonomik ve hukuki alanda tüm dünyaya örnek teşkil eder hale gelmiştir. Bu partinin gönül verenleri ve neferleri olan AK Partililer ise Cumhuriyetimizin en dirayetli savunucusu ve teminatlarıdır.

Tüm kamuoyu bilmelidir ki Yüce Türk Milleti bu ve bunun gibi provokasyonlara itibar etmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti kanunlar ile yönetilen demokratik bir hukuk devletidir. Bu çirkin olaylara Yüce Türk adaleti el koymuş ve gerekli işlemler başlatılmıştır. Bizler de sonuna kadar bu konuların takipçisi olacağız” denildi.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek