Lüleburgazlı müzisyenleri ağlatan cenaze
Dondurma sezonu açıldı
33. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Cuma günü başlıyor
Bu haber 18 Kasım 2019, Pazartesi 09:16 tarihinde eklendi. 847 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

STK’lar Atatürk söyleşisinde buluştu

Lüleburgaz’da bulunan 8 sivil toplum kuruluşu Belediyenin öncülüğünde “Atatürk Eğitim Gençlik” söyleşisinde buluştu.
STK’lar Atatürk söyleşisinde buluştu  

Lüleburgaz’da bir ilk yaşandı. Lüleburgaz Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüsü Derneği Lüleburgaz Şubesi öncülüğünde ve 8 sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla 15 Kasım 2019 Cuma günü “Atatürk Eğitim Gençlik” konulu etkinlik gerçekleşti.

Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Lüleburgaz Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüsü Derneği Lüleburgaz Şubesi,  Atatürkçü Düşünce Derneği Lüleburgaz Şubesi, CHP Lüleburgaz Gençlik Kolları, GENKAD, HALK-LİS gibi sivil toplum kuruluşları katılarak katkı sağladı.

Etkinliğe Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer de katılım gösterdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Köy Enstitüleri projesinin mimarı Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in ve İlköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç’un hayatını anlatan ‘Yücel’in Çiçekleri’ isimli belgesel filminin gösterimi ile başladı.

Programda daha sonra sivil toplum kuruluşlarındaki gençler Atatürk’ü tartışarak anlattılar. Yeni Kuşak Köy Enstitüsü Derneği Lüleburgaz Şubesi Mandolin Grubu da sahne alarak enstrüman çaldılar.

Kent Konseyi’nin gençlerinden rekor katılım

Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri etkinliğe katılım sayılarıyla dikkat çekti. Etkinliğe rekor bir katılım sağlayan gençler Atatürk’ün ve devrimlerinin anlatılmasına katkı sundu.

Mandolin grubu kulakların pasını sildi

Yeni Kuşak Köy Enstitüsü Derneği Lüleburgaz Şubesi Mandolin Grubu da etkinlikte sahne aldı. Entrümanlarıyla 4 adet şarkı çalan grup üyeleri kulakların pasını sildi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek