33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 16 Kasım 2019, Cumartesi 09:33 tarihinde eklendi. 1019 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Teknik Personel yetecek mi?”

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 4.toplantısında AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sedat Demir, bazı müdürlüklerde personel sayılarının düşürüldüğünü ve mevcut Teknik Personelin yetersiz kalabileceğini belirtti.
“Teknik Personel yetecek mi?”  

Meclis Toplantısında konuşan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sedat Demir, Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’ye soru sorarak “bu kadar büyük bir nüfusa sahip Belediyede Teknik Personel yetecek mi?” dedi.

Demir, sorusunda şu ifadelere yer vererek; “Tabi ki seçilmiş bir belediye başkanının yeni bir yönetim tarzı veya yönetim şekli belirlemesi çok doğru, çok iyi de bir şey. Ama bazı öngörülerimiz var. Hatta bununla ilgili tereddütlerimiz, sorularımız var onları size sormak istiyorum. Teknik hizmetlerle alakalı Zabıta Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü, müdürlükler ayrıldı. Mesleğim icabı da İmar Müdürlüğü ile de haşır neşiriz. Zaten mevcutta hali hazırda bu kadar nüfusu olan bir belediyede teknik personel yetersizliği olan bir noktada müdürlükleri ayrıldıktan sonra şuan ki Ruhsat Denetim Müdürlüğünde çok az teknik personel kalacak. Ruhsat ve Denetimle alakalı hali hazırda en son gelen kadro değişikliği ile yanlış hatırlamıyorsam 4 tane teknik personel kaldı. Bu 4 teknik personel, belediyeye gelecek 5 ayrı müelliften çizilen projeleri kontrol edecek, ruhsatları çıkartacak ve saha denetimlerini yapacak. Yani fiziki olarak aslında imkânsız olan bir şeyden bahsediyoruz.

“Kadro şimdiden açılsın”

Belediyecilik anlamında bir öngörü niteliğinde bunu söylüyorum. Yarın uygulamada bu tarz sıkıntılarla karşılaşabiliriz. Şimdiden aslında bir çözüm veya kadro açılsın, çünkü bu kesinlikle bir sorun oluşturacağını düşünüyorum ben.

“Ekonomik durgunluk geçiyor”

Ekonomik durgunluğun ilk başlangıç döneminde bu kadro bile yeterliydi. Çünkü neredeyse başvuru yok denecek kadar azdı. Ama bu ekonomik durgunluk geçmeye başlıyor. Bu hareketliliği biz hissetmeye başladık. Bu teknik personel azlığıyla performans düşüklüğü olacağını düşünüyor musunuz? Veya personel sayısını arttırmayı düşünüyor musunuz?” dedi.

“İhtiyaç olursa alırız”

Başkan Gerenli ise cevap olarak, ihtiyaç doğması halinde alım yapılabileceğini belirterek, “Çok gerekirse personel sayısını arttırırız elbette ama şuanda daha personellerin tam olarak sayıları belli değil. Görev tanımlamalarını yapıyoruz. Ruhsat ve denetimlerle ilgili ayrı bir birim oluşacak. Burada eğer ihtiyaç duyarsak, şuan için öngörmüyoruz ama gerekirse takviyede bulunacağız.  İhtiyaç doğarsa ki doğma ihtimalide söz konusudur. Böyle bir durumda inşaat mühendisi veya harita mühendisi kadromuzu kullanmamız mümkündür. Şuanda mevcut yapımızda devam edeceğimizi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile beraber bu işi ortaklaşa götürebileceğimizi öngörüyoruz. Ama uygulamada herhangi bir eksiklik, aksaklık doğar ise bununla ilgili gereken önlemleri alırız. Yeter ki ekonomik sorunlar açılsın, inşaat sektörü açılsın. En önemlisi istihdam artsın, ekonomik şartlar düzelsin seve seve personel artırımına gideriz.” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek