Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 13 Kasım 2019, Çarşamba 09:07 tarihinde eklendi. 741 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans düzenlendi

Lüleburgaz İlçe Müftülüğü tarafından 8-16 Kasım Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans düzenlendi.
“Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans düzenlendi  

Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezi’nde 11 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’da gerçekleştirilen konferansa Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sami Saçkan, İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, İlçe Malmüdürü Mustafa Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Tanzer Koç, MHP İlçe Başkanı İlkay Karataş, Ensar Vakfı Lüleburgaz Şube Başkanı Eyyüb Sabri Erdem, cami imamları, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Mücahit Erginuğuzlu tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Daha sonra programın açılış konuşmasını Lüleburgaz İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal gerçekleştirdi. Müftü Uysal, yaptığı konuşmada “Biz insanlar sosyal varlığız. Malumunuz üzere toplumla beraber yaşadığımız zaman daha huzurlu ve mutlu oluyoruz. Beraber yaşamak şahıs olarak hem kendimize hem ailemize hem de toplumumuza bu birlikteliğin çok büyük faydası vardır. İnsanlar, hele hele aynı değeri paylaşan, aynı değerler etrafında birbirleri ile kenetlenen insanlar değerleri içinde bir araya geldiği zaman fevkalade büyük bir önem ifade etmektir. Biz buraya hepimizi kenetlenmemize vesile olan sahip olduğumuz ortak değerlerimizden birisi olan aile müessesemizin saygınlığını daha da arttırmak, aile müessesemize muhtemel zararlara karşı birbirimizi uyarmak maksadıyla bir araya geldik. Bu vesile ile konferansımız faydalı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Müftü Uysal’ın konuşmasının ardından Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Program sinevizyon gösteriminin ardından konferansın konuşmacı konuğu Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Enver Uysal “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferansını gerçekleştirdi.

“Evlilik gözü haramdan korur”

Prof. Dr. Enver Uysal, konuşmasında ailenin öneminden bahsederek önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Uysal, “Kuran-ı Kerim aranızda evlenme yaşına gelmiş olanları evlendirin buyuruyor. Eğer onlar fakir bile olsalar, Cenab-ı Hak onlara zenginlik verir. En büyük zenginlik zaten birbirini seven iki gönlün bir araya gelmesidir. Peygamberimiz Aleyhisselam’da ‘Gençler içinizden evlenmeye gücü yetenler evlensinler. Çünkü evlilik gözü haramdan korur ve insanın iffetli olarak yaşamasını sağlar.’der. Kuran-ı Kerim’den ve Peygamberimizin hayatından, ifadelerinden bizim düşünce tarihimizde bir aile hukuku çıkartılmıştır. Aileyi koruma noktasında çok daha özen göstermemiz gerekiyor. Çocuklarımızı yetiştirirken, daha iyi, daha özenle yetiştirmemiz gerekiyor.

“Bayramları tatile çevirirsek aile bağları zayıflar”

Son yıllarda bayramlarımızı da biz tatile dönüştürmeye başladık ve bu oran gittikçe artıyor. Biz bayramları tatile dönüştürürsek, bayramlarda bizim o ilişkilerimizin en sıcak olması gereken günlerde tatile çıkıyor ve aile bağları zorunlu olarak zayıflamaya yüz tutuyor.

“Sevgi ve saygıyla tamamlanamazsa aile topallamaya başlar”

İnsanoğlu büyük ölçüde başkalarının kendisine karşı nasıl davranacağını, nasıl davranması gerektiğini kendisi belirler. Yani siz bana değer verirseniz, saygı duyarsanız bende size saygı duyarım ama biriniz bana saygısızlık yapmaya kalkarsanız ona da haddini bildiririm. Yani eşler arasındaki ilişkide böyledir. Sevgi ve saygıya dayanır. Ancak sevgi saygıyla tamamlanamazsa belli bir noktada topallamaya başlar.” ifadelerinde bulundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek