Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 12 Kasım 2019, Salı 09:12 tarihinde eklendi. 967 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz “Geleceğe Nefes” oldu

Lüleburgaz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası kapsamında 11 Kasım 2019 Pazartesi günü 11.11’de fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
Lüleburgaz “Geleceğe Nefes” oldu  

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan kampanyayla Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak 11 milyon fidan toprakla buluşturuldu. Lüleburgaz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası kapsamında Tatarköy’de belirlenen ağaçlandırma sahasında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak, çıkan orman yangınları sonucu zarar gören alanları yeniden ağaçlandırmak ve bu konuda vatandaşların taleplerine karşılık vermek amacıyla düzenlenen etkinliğe Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Garnizon Komutanı Albay Çetin Sucu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Sami Saçkan, Jandarma Komutanı Ömür Gökmen, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kaya Atay, Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Tuzcu, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Lüleburgaz Orman İşletme Şefi Volkan Yavuz’un konuşmasıyla başlayan fidan dikim programında daha sonra Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya konuşma yaptı.

Kaymakam Kaya “ Bugün geleceğe nefes ol kampanyası çerçevesinde 11 milyon ağaç toprakla buluşacak. Türkiye genelindeki bu 11 milyon hedef aşılarak 13 milyona ulaştı. Türk insanının çevreye duyarlılığını gösteriyor. Geçtiğimiz cuma günün Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 11 Kasım’lar Milli Ağaçlandırma Günü ilan edildi. Bundan sonra her 11 Kasımda arazide olacağız. Ağaç dikeceğiz. Hepimize hayırlı olsun. Torunlarımıza bir dünya teslim etmeyeceğiz, aslında biz onlardan bir dünya teslim aldık. Onlardan almış olduğumuz ve onlara bırakacağımız emaneti en iyi şekilde teslim etmeliyiz. Bu kapsamda en önemli etkinlik ağaç dikmek. Sizden sonrada yıllarca kalacak ve dünyaya oksijen olacak ağaçların geleceğimiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Daha sonra öğrencilerle beraber fidan dikildi. Tatarköy’de 7 bin 590, Lüleburgaz’da toplam 14 bin 90 fidan dikildi. İl genelinde ise toplam 80 bin 10 adet fidan toprakla buluşturuldu.  

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek