Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 11 Kasım 2019, Pazartesi 09:20 tarihinde eklendi. 718 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Demokrasi Platformu’ndan basın açıklaması

Lüleburgaz Demokrasi Platformu geçtiğimiz Cumartesi günü Petrol İş Sendikası Trakya Şube binasında bir toplantı yaptı.
Lüleburgaz Demokrasi Platformu’ndan basın açıklaması  

Yapılan toplantıda 14 Mart 2016 tarihinde Türk Bayrağı açıp Terör Protestosu yaptıkları için haklarında dava açıldığı iddia edilen CHP eski İlçe Başkanları ve Eski  İlçe Yöneticileri’nden 10 kişilik ekip ele alındı.

 

Toplantı sonunda yapılan açıklama şöyle; “Bizlere bu haklı davamızda destek veren tüm derneklere sendikalara sivil toplum kuruluşlarına ve siyasi partilere teşekkür ediyoruz. Hakkımızda açılan 14 Kasım Perşembe günü görülecek bu davada BAYRAK AÇARAK TERÖR EYLEMİNİ PROTESTO ETMEK İÇİN izinsiz yürüyüş yapmakla suçlanıyoruz. Bu dava bizim şahsımızda hak ve özgürlükler için mücadele eden, demokrasiden yana olan ülkesine ve bayrağına sahip çıkan ve terörün karşısında dim dik duranlara karşı açılmış davadır. Bu dava siyasidir ve bizim bu davayı kabul etmemiz mümkün değildir. Biz izinsizi yürüyüşle suçlanırken savcılık hazırladığı iddianameyi kaymakamlığa verdiğimiz bildirim dilekçesini de koymuştur. Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir gayri meşruu eylemin içinde olmadığı gibi yapacağı 14 Mart 2016 tarihli bu basın açıklamasını da gerekli makamlara bildirmiştir. O gün ki yürüyüşte hiç kimsenin burnu dahi kanamamış ,hiçbir şiddet olayı yaşanmamıştır. Tüm makamların bilgisi dahilinde gerçekleşen eylem suç olamaz. Terör bir insanlık suçudur. Bizler kimden ve nereden gelirse gelsin terör eylemlerinin karşısında durmaya devam edeceğiz. 15 Temmuzda terör örgütü darbe yapmaya kalktığında nasıl sokaklara çıktıysak ,başka bir terör örgütü Ankara’da masum insanlara saldırdığında meydanlara çıktık. Bizim için feto da pkk da terör örgütüdür. Bütün terör örgütlerinin karşısında durduk ve durmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin ve Cumhuriyetin kurucu partisidir. Dolayısıyla da Cumhuriyeti temsil eden Türk Bayrağının da savunucusudur. Cumhuriyet Halk Partisi dün olduğu gibi bugünde terörün karşısında duracak , özgürlük ,demokrasi ve yaşam hakkını savunacaktır. Ve Cumhuriyet t Halk partisi Türk Bayrağının olduğu yerden indirilmesine asla izin vermeyecek tir . Terör bir insanlık suçudur , terörün karşısında durmak ve Türk Bayrağına sahip çıkmak da tüm Cumhuriyet Halk partililerin görevidir. 14 Kasım Perşembe günü saat 10.30 da Lüleburgaz adliyesinde görülecek bu davaya tüm demokrasi dostları ve vatan sevdalıları davetlidir. Bizlere destek verdiğiniz, yanımızda olduğunuz ve Bayrağımıza, Cumhuriyetimize sahip çıktığınız, terörün karşısında yaşam hakkını savunduğunuz için hepinize teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

 

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek