Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 06 Kasım 2019, Çarşamba 09:10 tarihinde eklendi. 2357 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Baharatçı Mesut gripten korunmanın yollarını açıkladı

Lüleburgaz’ın eski esnaflarından Baharatçı Mesut, havaların soğumaya başladığı ve kış mevsiminin yaklaştığı günlerde soğuk algınlığından korunmanın yollarını Hürfikir Gazetesi’yle paylaştı.
Baharatçı Mesut gripten korunmanın yollarını açıkladı  

Lüleburgaz’ın ilk baharatçılarından olan Baharatçı Mesut lakaplı Mesut Gürkan, kış aylarında gripten korunmanın yollarını ve mucizevi baharatları gazetemizle paylaştı.

Meslekleriyle lakap almış isimlerden biri olan Mesut Gürkan, yıllardır ‘Baharat Baharatçıdan Alınır’ sloganıyla Lüleburgazlılara hizmet veriyor. Baharatçılık, Mesut Gürkan için kuşaktan kuşağa gelmiş bir dede mesleği.

İnsanların ya baharatı ya da baharatçısını tanıması gerektiğini söyleyen Gürkan gribi önleyici ve tedavi edici olarak özel olarak hazırladıkları kış çayını tavsiye ediyor.

Bu çayın içinde havlıcan, zencefil, çubuk tarçın, kuşburnu, hibiskus, ekinezya ve hatmi çiçeği olduğunu belirten Gürkan birer kaşık atılarak demlenmesini ve kabuklu iki dilim elma ve limonla tatlandırılabileceğini söyledi.

Gece içilirse terletip iyileştirme özelliğine sahip bu formülü okuyucularımız için paylaşan Gürkan, yoğurt veya balı zencefil, zerdeçal, çok az karabiber ve biraz zeytinyağı ile karıştırıp devamlı yenmesini tavsiye ediyor.

Doğal baharat ve bitkilerle hazırlanan bu içeceğin çağın hastalığa kansere bile çare olabileceğini ifade eden Baharatçı Mesut lakaplı Mesut Gürkan kekiğin dezanfektan özelliği olduğunu ve mikrop atıcı olduğunu belirtti.

Müşterilerinin güvenle alışveriş yaptığı ve Lüleburgazlı birçok vatandaşın tanıdığı eski esnaflardan olan Mesut Gürkan “Bu tarifleri her yaştan insan kullanabilir. Bunlar alternatif değil tamamlayıcı tıptır. İlaçtan önce bitkilere başvurmak gerekiyor. Bitkileri ise bilinçli satan aktarlardan almak gerekiyor” dedi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek