Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 19 Ekim 2019, Cumartesi 09:39 tarihinde eklendi. 906 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Çınaraltı İlker Başbuğ’u ağırladı

Emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 17 Ekim 2019 Perşembe günü Lüleburgaz’a gelerek Çınaraltı Sohbetleri’nin konuğu oldu.
Lüleburgaz Çınaraltı  İlker Başbuğ’u ağırladı  

Lüleburgaz Belediyesi tarafından 17 Ekim 2019 Perşembe günü Çınaraltı Sohbetleri düzenlendi. Gelenekselleşen etkinliğin konuğu ise Emekli Orgeneral Türk Silahlı Kuvvetlerinin 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ oldu. Moderatörlüğünü Gazeteci Ümit Zileli’nin yaptığı program saat 19.00’da başladı.

Etkinliğe Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Ergenekon davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan, CHP 25. ve 26. dönem milletvekili Dursun Çiçek, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcıları Leyla Güncer, Erol Özgür ve Gökhan Kaya Atay ve Lüleburgaz halkı katılım gösterdi.

Lüleburgaz halkı etkinliğe yoğun katılım gösterdi. Etkinlikte Atatürk ve Gençlik konusu işlendi.

İlker Başbuğ konuşmasına Ergenekon davasında kendisinden önce cezaya çarptırılan Albay Dursun Çiçek’in de karşısında oturduğunu söyleyerek Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenlİ’ye ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği bulunanlara teşekkür ederek başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde 53 yıl yıl hizmet ettiğini belirten Başbuğ, askerlik bir meslekten öte yaşam tarzı olduğunu söyleyerek “Üniformayı çıkarsan da sorumluluğun devam eder. Askerlikle bağımız kopmaz. Askerlik bir yaşam tarzıdır, meslekten ötedir. Mezara kadar devam eder” dedi.

Kendisine hediye edilen Dağların Kralı isimli İngilizce kitapta dünyanın bütün liderlerine geniş yer ayrılmışken Mustafa Kemal Atatürk’e kısa yer ayrıldığını, bilgilerin yetersiz ve olumsuz görüşlerle dolu olduğunu belirtti.

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, etkinlikte ‘20. yüzyılın en büyük lideri: Mustafa Kemal’ isimli kitabından kesitler aktardı. Başbuğ” 20. yüzyılda onun gibi bir lider olmadığını, 21 yüzyılda da çıkacağını sanmadığını söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün karakteristik özelliklerinin bağımsızlık ve dürüstlük olduğunu söyleyen Başbuğ, bunların her bireyde olması gerektiğin de belirtti.

Herşeyin başında eğitimin geldiğini ve bireyin ilk eğitimini ailede aldığını ifade eden Başbuğ, eğitim sorununun çözülmesi gerektiğini belirtti.

Atatürk’ün herşeyini bu ülkeye bırakmasına rağmen nasıl bu hale gelindiği sorusu üzerine Başbuğ, eğitimin önemine dikkat çekti.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek