Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 15 Ekim 2019, Salı 09:06 tarihinde eklendi. 1187 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de gündem Barış Pınarı Harekâtı

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü tarafından düzenlenen haftalık halk toplantısında gündem Barış Pınarı Harekâtı ve 8 Kasım’da başlayacak delege seçimleri oldu.
CHP’de gündem Barış Pınarı Harekâtı  

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aziz Üstünalp Başkanlığında 14 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilen toplantıya Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Başkan Yardımcısı Leyla Güncer, CHP YDK Üyesi Emrah Arslan, İlçe Yönetimi ve çok sayıda partili katıldı. İlçe Başkanı Üstünalp, artık toplantılarda gündem belirleyeceklerini ve bu gündem dışında seçimlere kadar konuşma yapılamayacağını belirtti. Gündeme konu eklemek isteyenlerin toplantı öncesinde bunu kendilerine iletmelerini de istediklerini belirten Üstünalp, konuşmasına Barış Pınarı Harekâtı ile başladı.

“Anneler artık ağlamasın”

CHP İlçe Başkanı Aziz Üstünalp, “Bugün ülkemizin güney doğusunda huzur getirmek, kurulmak istenen terör devletine engel olmak, YPG, PYD ve PKK’ya karşı hazırlanan Barış Pınarı Harekâtının 6. günüdür. Bu harekâtta şehit düşen asker ve sivillerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Anneler artık ağlamasın. Bu harekât başarıya ulaşsın ve Güney Doğumuza huzur gelsin.

İlçe kongresine kadar parti içi konular konuşulmayacak

Pazartesi yaptığımız toplantılarda en azından ilçe kongresine kadar Genel Merkezimizin de isteği doğrultusunda parti içi konuları gündeme getirmeyeceğiz. Parti içi sorunlar Danışma kurulunda konuşulup karara bağlanılacaktır. Parti yönetimimiz Ankara’dan onay bekliyor. Bugün veya yarın onaylanacaktır. Haftaya bir danışma kurulu toplantısı düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu parti içi sorunlar orada görüşülecektir. Geçen hafta burada konuşulanların devamına söz vermeyeceğiz. Danışma kurulunda bu konular görüşülecektir.

Haftaya üye listesi asılacak

Üye listelerimiz bugün itibariyle güncellenmiş olacaklardır. Haftaya da askıya çıkaracağız listelerimizi isteyene de listeleri buradan vereceğiz. Bu listeleri yanlarına almak isteyenlere flaş bellek ile bunları verebileceğiz. 8 Kasım 2019 tarihinde delege seçimlerimiz de başlayacaktır. 1 Aralık 2019 tarihinde sona erecek.” dedi.

“Söz konusu vatansa gerisi teferruattır”

Toplantıda gündem ile ilgili söz alan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, “Barış Pınarı Harekâtı başladı. Ata’mızın dediği gibi ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.’ Artık bundan sonrasında ordumuz sınır ötesine geçmiştir. Türkiye’nin Güneyinde ve Suriye’nin Kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridorunun ortadan kaldırılması ve ülkemizde yaşayan Suriyelilerin geriye dönüşü, kendi topraklarında yaşayabilmeleri için bir an evvel başarıyla tamamlanması aynı zamanda bu başarının masa başında da devam ettirilmesi gerekiyor. Ben hepsinin Allah yardımcıları olmasını diliyorum, tüm askerlerimizin.” dedi.

“Güzel günler geliyor”

Başkan Gerenli, delege seçimleri ve yapılacak ilçe kongresi hakkında da açıklamalarda bulundu. Gerenli, “Güzel günler geliyor. Biz demokrasiyi içselleştirmiş bir partiyiz. CHP, Türkiye’nin en köklü partisi, en büyük sivil toplum hareketi, Türkiye’yi kuran ve demokrasiyi getiren bir partidir. Önümüzde yine bir demokrasi şenliği yaşanacak. 8 Kasım’da veya 11 Kasım’da başlaması hiç önemli değil. Hep beraber başlayacağız ve hep beraber bitireceğiz. Nasıl ki belediye başkanlığı seçimleri öncesinde eğilim yoklaması yaşamışsak ve ardından tek bir vücut olarak çıkıp sahada Lüleburgaz için mücadele ettiysek. Ben inanıyorum ki kaç aday olursa olsun mahalle seçimlerinden başlayarak ilçe, il kongreleri ve kurultay sonucunda esas hedefimiz olan Türkiye’yi yönetmek, Türkiye’ye hem demokrasiyi hem de gerçek sosyal demokrasiyi getirmek adına yapacağımız mücadelede 2023’te iktidarlık yolunda yaşayacağımız bu süreç bizim için pozitif bir kazanımdır. O yüzden şimdiden aday olacak tüm arkadaşlarımı kutluyorum ve en sonunda da hepsiyle beraber gerçek anlamda Türkiye’nin geleceği için yapacağımız mücadelenin başında olacağına inanıyorum.” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek