Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 14 Ekim 2019, Pazartesi 09:18 tarihinde eklendi. 1766 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Doğa Koleji’nden “Mıknatıs Okul” projesi

Lüleburgaz Doğa Koleji tarafından “Üstün Zekâlı/Potansiyelli Öğrencilerin” eğitimi konusunda “Mıknatıs Okul” projesini hayata geçiriliyor.
Doğa Koleji’nden “Mıknatıs Okul” projesi  

Örgün eğitimin içindeki üstün zekâlı/potansiyelli öğrencilerin, yetenekleri doğru bir şekilde tespit edilip doğru eğitim aldıkları takdirde, ülkemizin en büyük zenginlik kaynağı olacaklarına inandıklarını belirten Lüleburgaz Doğa Koleji “Üstün Potansiyelli Öğrencilerin” eğitimi konusunda “Mıknatıs Okul” projesini hayata geçiriyor. Bu kapsamda 19 Eylül 2019 tarihinde Lüleburgaz’da lansman gerçekleştirilmiş ve lansmana Biga Doğa Koleji, Çerkezköy Doğa Koleji, Mıknatıs Okul programının tasarımcısı ve Doğa Kolejleri Üstün Zekâlılar Bölüm Başkanı Esra Ertürk de katılmıştı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lüleburgaz Doğa Koleji Kurucusu Erdal Karakuş, “Üstün zekâlı/potansiyelli öğrencilerin, örgün eğitim içinde farklılaştırılmış bir eğitim almalarının mümkün olamadığını, bu nedenle Mıknatıs Okul projesi sayesinde, örgün eğitimin içindeki sayıları %2,5-3 civarındaki olan bu öğrencilere, farklılaştırılmış bir eğitim fırsatı sunuyoruz” dedi. Programa katılma hakkı elde eden öğrencilerle yapılacak çalışmaların genel çerçevesinin Sorgulama Temelli ve Proje Bazlı eğitimlerden oluştuğunu” belirten Karakuş, Öğrencilerimiz, “Görsel Algı ve Yaratıcılık Gelişimi, Çocuklar için Felsefe, Tarihsel Sorgulama, Yazma Atölyesi, İleri Matematik, İleri Fen Bilimleri, Zekâ Oyunları ve Proje bazlı eğitimler alacaklar.

 Mıknatıs Okul Programımız İlkokul 1,2,3,4 sınıflar ile Ortaokul 1,2,3 (5,6,7) sınıfları kapsamaktadır. Ancak her talep eden öğrenciyi kabul edemiyoruz. Üstün Potansiyelli olduğu düşünülen her öğrencinin (BİLSEM’e devam eden öğrenciler hariç), okulumuza başvurarak, standartlaştırılmış belli zekâ testlerine girebileceğini ve barajı aşması halinde programa kabul edilebilecek. Mıknatıs Okul programına BİLSEM öğrencileri doğrudan katılma hakkı elde edebilecek.

Alanında eğitim almış, ehliyet sahibi kişiler tarafından uygulanacak olan ön testler ve eğitimler ücretli olacak ve Mıknatıs Okul programına dışarıdan öğrencilerde kabul edilebilecek. Üstün zekâlı/potansiyelli öğrencilerin eğitim-öğretim sürecine kendi okullarındaki normal sınıflarında devam ederken, her hafta Cumartesi günü 3 ders saati boyunca ilgi, yetenek ve ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmış farklı ders içerikleri ve özel olarak geliştirilmiş materyallerle farklılaştırılmış bir eğitim alacaklar. Yarıyıl ve yaz tatilinde programa ara verilecek ve çalışma yapılmayacak.” ifadelerinde bulundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek