Lüleburgaz’da bayramlaşma LYSA’da yapıldı
İstanbul’dan dönüş yaptı, köyüne muhtar oldu
Bugün ve yarın 30 derece
Encümen ve komisyonlar belli oldu
Bu haber 12 Ekim 2019, Cumartesi 09:33 tarihinde eklendi. 1712 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Hamamı’nın açılışı yapıldı

Lüleburgaz Belediyesi tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz günlerde Lüleburgazlıların hizmetine açılan Lüleburgaz Hamamı’nın açılışı 11 Ekim 2019 Cuma günü saat 11.00’da gerçekleştirildi.
Lüleburgaz Hamamı’nın açılışı yapıldı  

Lüleburgaz Şehir Hamamı’nın açılışına Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Sami Saçkan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcıları Leyla Güncer ve Gökhan Kaya Atay, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, daire müdürleri, mahalle muhtarları, meslek odalarının başkanları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli “ Öncelikle Silahlı kuvvetlerimizin başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı’nın ülkemiz için, geleceğimiz içinhayırlı olmasını diliyorum. Burada canını kaybeden öncelikle sivil ve asker şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Ülkemizin bütünlüğünü ve şanlı ordumuzun Suriye’nin kuzeyinde girişmiş olduğu Barış Harekatı’nın terör koridorunu yok etme, Suriyelilerin topraklarına tekrar dönmesini sağlayacak bu harekatın ülkemiz ve dünya için hayırlı olmasını diliyorum. Allaha askerlerimizin yardımcısı olsun. Hiçbirinin ayağına taş değmesin.

Bugün hamamınızın açılışı için buradayız Lüleburgaz geçmişinden geleceğine yürüyen ve herşeyin sevgiyle başladığı ve çağdaş cumhuriyet olma yolunda ilerleyen bir kent. İnsan odaklı belediyecilik yapmaya devam ediyoruz. Kültürel mirasımıza ve tarihimize sahip çıkarak hep beraber aydınlık geleceğimize yürüyoruz. Lüleburgaz’ın tarihsel mirası içerisinde hamamın yeri büyük. 450 yıllık geçmişe sahip hamamızı restore ederek belediye meclis salonu olarak kullanıyoruz. Tarihimize sahip çıkıyoruz. Bu binanın olduğu yerde de 84 yıllık kükürtlü hamamımız vardı. 2014 yılında faaliyetini durdurmak 2016 yılında da yıkılmak zorunda kaldı. İnsan odaklı belediyecilik yaparken yaptığımız anketler sonucunda Lüleburgaz’ın hamama gereksinimi olduğunu gördük. Bunun üzerine ilk kez yap, işlet, devret modeliyle burada yeni bir hamam-sauna tesisi kazandırdı. Lüleburgaz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Hamama giren terler

Hamamın açılış kurdelesini Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Sami Saçkan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli kesti.

Daha sonra Başsavcı Saçkan, Başkan Gerenli ve protokolün diğer üyeleri hamamı incelediler. Başkan Gerenli’nin “ Hamama giren terler” esprisi gülüşmelere neden oldu.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek