Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 10 Ekim 2019, Perşembe 09:10 tarihinde eklendi. 1593 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EHLİYET FİYATLARINA ZAM GELİYOR

Trakya SRC, Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Kurucu Başkanı İbrahim Yılmazer, 2019 yılı sonunda ehliyet fiyatlarına zam geleceğini söyledi.
EHLİYET FİYATLARINA ZAM GELİYOR  

Yasa gereği sürücü kurslarına her yıl Kasım ayında zam geldiğini de belirten İbrahim Yılmazer; “Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği 43. Maddesi gereğince her yılın kasım ayında bir sonraki yılın ehliyet fiyatlarını valiliğin kuracağı komisyonca belirlenir hükmü gereği bu kasım ayında yeni yılın ehliyet fiyatları belirlenecek.  2019 yılında dünyada oluşan mali kriz neticesinde sürücü kursları girdileri olağanca artmıştır. Bu yılın sonunda sürücü kursları olarak zam yapmayı düşünmüyorduk ama yıl sonunda mecburiyetten zam geliyor. Oto yedek parça, petrol ürünleri, SGK ve personel giderlerine gelen zamlardan sonra sürücü kurslarındaki fiyatlarda zorunu olarak bir güncelleme olacaktır. Ülke ekonomisinin ve vatandaşlarımızın ekonomisinin düzeldiğini düşünülürse ehliyet fiyatlarında ayarlama olacak.

Ehliyet almanın tam zamanı;

Kurs dışında ehliyet harçları ortalama bin liradan tahmini toplamı bin 250 lira olacaktır. Bu yüzden ehliyet ihtiyacı olan vatandaşlarımıza acele davranarak zamlardan önce derneğimize kayıtlı herhangi bir sürücü kursuna kayıtlarını yaptırmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Haber: Ertan BAYER

Fotoğraf: A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek