Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 10 Ekim 2019, Perşembe 09:09 tarihinde eklendi. 3837 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÖDP’den zam tepkisi

Özgürlük ve Dayanışma Partisi(ÖDP) Lüleburgaz İlçe Örgütü tarafından 8 Ekim 2019 Salı günü saat 17.30’da basın açıklaması düzenlenerek yapılan zamlara tepki gösterildi.
ÖDP’den zam tepkisi  

Üçgen Park’ta gerçekleştirilen basın açıklamasında hayat şartlarının günden güne zorlaştığının üzerinde durularak Türkiye’de vatandaştan 127 çeşit vergi alındığı dile getirildi.

ÖDP Lüleburgaz Örgütü yöneticilerinin okuduğu basın açıklamasında “ Her güne yeni bir zamla uyanıyoruz. Daha dün köprü ve oto yollara yüzde 20 zam geldi. Daha öncede elektriğe yüzde 15 zam yapıldı. Bu zamla beraber elektrik, Temmuz-Ekim 2019 arasında topla yüzde 30 zamlandı. Bir yıl içerisinde yüzde 60 zamlanmış oldu. Sadece elektrik değil, doğalgazdan gıdaya kadar her şeye üst üste zamlar yapılıyor. Doğalgaza son bir yıl içerisinde yüzde 52, akaryakıta yüzde 30, gıda ürünlerine ise yüzde 50 zam uygulandı.

Soframızdaki ekmeğe, cebimizdeki üç kuruşa göz dikenler pişkin pişkin açıklamalarla karşımıza çıkıp “ ekonomi uçuşa geçti” diyor. Soruyoruz; halk üst üste gelen zamların, pahalılığın, yoksulluğun ve işsizliğin altında ezilirken ekonomi kimin için uçuşa geçiyor? Kaçak Saray için 2018 yılında 943 milyon TL harcama yapılıyor, emekçiler iş cinayetlerinde öldürülürken patronlar karlarına kar katıyor. Ekonomik krizin yükünü halkın üzerine yıkarak Saray’ın lüksünü, patronun kasasını uçurmaya devam ediyorlar. AKP iktidarı, kendilerine ve sermaye sahiplerine han hamam derken, halka zamları ve zulmü reva görüyor.

Türkiye’yi IMF’siz bir IMF programı altına soktular. İşsizlik her geçen gün büyüyor. Ataması yapılmayan öğretmenlerin, işsizlik kıskacında üniversite mezunu gençlerin, sömürü düzeni içerisindeki genç işçilerin intihar haberleri her gün katlanarak devam ediyor. Emeğiyle geçinenler yoksulluğa mahkum ediliyor. Zamlar ve pahalılık altında milyonlar geçinemiyor, geçinemiyoruz.

Ekonomik kriz ve yağma düzeni, etkisini sadece zamlarla göstermiyor. Ülkemizin yeraltı ve yerüstü zenginlikleri de yerli ve yabancı sermaye gruplarına peşkeş çekiliyor. Kaz dağlarından, Cerattepe’ye, Istrancalardan, Sinop’a kadar doğal güzelliklerimiz kar hırsı yüzünden yok ediliyor. Şimdi ise Samsun’da Şahin dağlarındaki maden arama çalışmalarıyla ve Çarşamba Ovasına kurulmak istenen Biyo-kütle santraliyle saldırılar devam ediyor. Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak son yapılan bu zamların ve ilimize dönük bu çevre saldırılarının takipçisi olacağız, mücadele edeceğiz. Bütün halkımızı da bu mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz.

Artık Yeter Diyoruz

Şimdi bizleri her adımıyla daha da yoksullaştıran bu çarpık düzene karşı mücadele etme zamanıdır.

Şimdi her yerde zamlara, hayat pahalılığına, işsizliğe ve yoksulluğa karşı sesimizi yükseltme zamanıdır diyoruz. Ve biliyoruz ki ekonomik krize ve bu baskı rejimine karşı tek çözüm tek çare halk iktidarıdır” denildi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek