33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 08 Ekim 2019, Salı 09:21 tarihinde eklendi. 2680 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÖDP’den 5 Ekim açıklaması

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Lüleburgaz İlçe Örgütü 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.
ÖDP’den 5 Ekim açıklaması  

Yapılan basın açıklamasında öğretmenliğin dünyanın en kutsal mesleği olduğu belirtilirken Türkiye’de hak ettiği değeri bulamadığı belirtildi.

 

ÖDP  Lüleburgaz İlçe Örgütü tarafından yapılan basın açıklaması şöyle; “Türkiye’de öğretmenler 2019 yılında da 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü hukuksuz şekilde ihraç edilen öğretmenlerin öğrencilerine, akademisyenlerin kürsülerine kavuşmayı beklediği; açığa almalar, soruşturma ve sürgünlerin devam ettiği; ataması yapılmayan öğretmenlerin sayısının 700.000’e ulaştığı; sözleşmeli öğretmenlerin güvencesiz, ailelerinden ayrı ve aynı işi yaptıkları kadrolu öğretmenlerle aynı haklara sahip olmadan çalışmak durumunda kaldıkları; ekonomik kriz karşısında yaşamlarını güçlükle sürdürdükleri koşullarda karşılamaktadır.

 

                Tüm karanlık tabloya rağmen Dünya genelinde eğitim alanında grevlerin, eylemlerin başta ‘Kamusal Eğitim’ talebi olmak üzere güçlü bir şekilde örgütlendiği günlere tanıklık ediyoruz. Ülkemizde de AKP iktidarının yeni rejimi inşa etme sürecinde eğitim ve bilim emekçilerinin, öğrencilerin haklarına yönelik her türlü saldırıyı sürdürdüğü bu süreçte eğitim ve bilim emekçileri, öğrenciler direnmeye kamusal eğitimi, bilimsel eğitimi kazanma mücadelesini sürdürmeye devam ediyor.

               

                Ülkemizde öğretmen mücadelesinin tarihi çok güçlü bir mirasa sahiptir. Her karanlık dönemde öğretmenler mücadele etmeye, direnmeye devam etmiş; sendikalarını, örgütlerini fiili-meşru mücadele zemininde var etmişlerdir.   

 

                Fakir Baykurt’un; Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir; sözünün inadını, umudunu, inancını, direncini bu memlekette yaşatmaya devam eden tüm öğretmenlerin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Kutlu Olsun!”

 

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek