Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 05 Ekim 2019, Cumartesi 09:20 tarihinde eklendi. 1307 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2019-2020 Akademik Yılı törenle açıldı

Kırklareli Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun 2019-2020 akademik yılı 3 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilen törenle açıldı.
2019-2020 Akademik Yılı törenle açıldı  

Açılış törenin Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Hasan Ekin, Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cihan Erdem, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, katılımcıların konuşmalarının ardından öğrencilere akademik yılının ilk dersini Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ekrem Keskin verdi.  Keskin öğrencilere, bankacılık ve finans sisteminin işleyişi üzerine bilgiler aktardı.

“Hayatınızda farklı düşünceler yer verin”

Zor şartlarda büyüdüğünü söyleyen Doç. Dr. Keskin, “Bütün öğrenim hayatım boyunca devletin parası ve bursuyla okudum. Fakir bir aileden geliyordum. Onun için ülkemi, milletimi ve dünya insanlarını da hep seviyorum. Üniversite size kritik düşünme yeteneği de verecek. Sizden farklı düşünenlerin size daha olumlu etkiler yapacağını hiçbir zaman unutmayın. Soru odaklı değil aynı zamanda çözüm odaklı olun. Sadece bilgilerinizi tecrübelerinizi geliştirmeye çalışın. Yüksekokulda çevrenizle beraber değerlerinizi de geliştirin. Zamanınızın bir bölümünü ihtiyaç içinde olana, engelli, fakir muhtaç insan veya hayvanlara da ayırın. Bölgenize böylelikle daha fazla katkı sağlarsınız.” şeklinde konuştu.

“İyi bir kadro oluşturuyoruz”

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür de yaptığı konuşmada Lüleburgaz’daki bütün üst yönetimin okulla etkileşim içinde olduğunu belirtti. Prof. Dr. Şengörür, “Üniversite rektörü olarak burada da akademik açılış yılı geleneğinin başlamış olması beni ayrıca mutlu etti. Bu sene kadromuza, 1 profesör, 1 doçent, 2 de doktor öğretim üyesi kattık. Doçentimizin de profesörlüğü gelmiş bulunuyor. Bu da öğrencilerimiz için çok önemlidir. Hepsi alanlarında ayrı ayrı uzman ve iyi hocalarımız. Bunu da öğretim sürecinde göreceksiniz. Gerçekten burada iyi bir kadro oluşturuyoruz.” dedi.

“Üniversitenin gerçek sahibi öğrencidir”

Kırklareli Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Hasan Ekin de yüksekokulun öğrenci odaklı bir eğitim kurumu olduğunu söyleyerek, “Öğrenci üniversitenin gerçek sahibidir. Hiçbir makam ve mevki bize tapulu değildir. Fakat öğrencilerimiz aldıkları diplomayı ömür boyu şerefle taşıyacaklardır. O nedenle bu tip etkinliklerde her türlü sorumluluğu öğrencilerimize veriyoruz. Sözde değil, özde öğrenci odaklıyız” diye konuştu.

“Ne istediğiniz önemli”

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya da, Lüleburgaz’ın öğrenciler için huzur ve öğrenci şehri olduğunu belirterek “Çok rahat yaşayabileceğiniz keyifli bir şehre geldiniz. Uygulamalı Bilimler Fakültesi’de oturmuş bir fakülte olmaya başladı. Geçen sene mezunları vermeye başladık. Her geçen gün daha iyi bir eğitim seviyesiyle geleceğe emin adımlarla yürümeye başladı. Burada nasıl bir üniversiteye geldiğinizden ziyade sizin ne istediğiniz önemli. Çünkü siz istemeden kimsenin size bir şey vermesi mümkün değil. Öncelikle siz almak isteyecek, bununla ilgili çaba sarf edeceksiniz.” dedi.

“Yaşanabilir bir kent yaratma çabası içindeyiz”

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Akademik Yılı açılışında yaptığı konuşmada “Her şeyin sevgiyle başladığı, ekonomik ve sosyal beklentilerin karşılandığı, bireylerin kendini geliştirebildikleri, havası, doğası ve temizliğiyle yaşamaktan mutlu oldukları, hayallerin hayat bulduğu çağdaş Cumhuriyet kenti Lüleburgaz vizyonundan hareketle akıl ve bilimin rehberliğinde yaşanabilir bir kent yaratmanın çabası içindeyiz. ‘Kentler sanat üretir’ sloganından hareketle, yıl içerisinde çok sayıda kültür sanat etkinliği gerçekleştiriyoruz. STK’ların gönüllü ve özverili katkıları ile sahnelerimiz ve salonlarımız her daim dolu kalıyor. Yıl içerisinde planladığımız günlerde topluma mal olmuş kişileri halkımızla buluşturup sohbet imkânı sağlıyoruz. Bilim, sanat ve spor alanında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizde çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız ve her yaştan vatandaşımızla buluşuyoruz.” diye konuştu.

Haber: Cüneyt ÜNLÜSOY

Fotoğraf: Lüleburgaz Belediyesi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek