Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu haber 17 Eylül 2019, Salı 09:12 tarihinde eklendi. 988 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İlköğretim Haftası gösterilerle kutlandı

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlköğretim Haftası olması dolayısıyla düzenlenen program çelenk töreninin ardından İstiklal İlkokulu’nda devam etti.
İlköğretim Haftası gösterilerle kutlandı  

Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Türk bayrağının göndere çekilmesiyle beraber öğrenciler İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okudular. Programın sunulmasının ardından Okul Müdürü Hakan Bilinmez günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Hakan Bilinmez konuşmasında “ Yüzyıllar öncesinde bilge kişi bize eğitimin önemini ‘Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, ağaç dik 10 yıl sonrasını tasarladığında ama yüz yıl sonraysa düşündüğün öyleyse halkı eğit’ sözleriyle haykırmıştır. Eğitime değer vermek, olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel, en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar aydınlık geleceklerine kavuşmuş, başaramayanlar ise geri kalmışlığın çizgisinde kaybolup gitmeye mahkum olmuştur. Başöğretmen Atatürk ‘yeni nesil sizlerin eseridir’ diye hitap ettiği değerli meslektaşlarım, Ulu Önderimizin bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin eseridir.  Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiyi araştıran, bulmanın yollarını keşfeden, paylaşan, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, ahlaklı, özgüvenli ve etik değerlerle kuşanmış bir nesil yetiştirmektir. Sevgili öğrenciler, büyükleriniz olarak asla yılgınlığa düşmeden çok çalışacağız ve küçüklerine sevgi, büyüklerinize saygılı birer birey olacağınızı biliyoruz. Bu konuda sizlerin her zaman yanınızdayız. 2019-2020 yılının öğretmen, öğrenci, yönetici ve velilerimize hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Daha sonra konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin ise” Bir hafta önce 1432 öğretmen, 23 bin öğrenci ile 2019-2020 eğitim öğretim yılına başladık. Okul yöneticilerimize, öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olsun. Geçen yıl sorunsuz ve başarılı bir yıl geçirdik. 8.sınıf LGS Türkiye genelinde kayda değer başarıyla üst sıralara tırmandık. Bu başarıda pay sahibi olan öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum.  Aynı başarıyı tekrarlayacaklarına inanıyorum. Sevgili veliler eğitim öğretim okulda verilir. Başka arayışlar kayıplardan ibarettir. Eğitim bir milletin bekasını sürdürebilmesi için gereken en vazgeçilmez unsurlardan biridir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, şanlı, bağımsız, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ayda sefalete terke eder” diyerek eğitimin önemini belirtmiştir. Değişimin hızlı olduğu çağda donanımlı ve çağa uygun bireyler yetiştirmeliyiz.

Yıllardır muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak diye bir nakarat tutturduk. Artık ezik millet formatından çıkma zamanı geldi de geçiyor. Bizim bir türlü kabul edemediğimiz fakat dünya devletlerinin farkına vardığı ve daha fazla güçlenmesini istemediği güçlü bir Türkiye var. Vatanını, milletini seven, bilgili, özgüvenli, öz değerlerimizi özümsemiş, donanımlı, çalışkan ve üretken nesiller yetiştirmek eğitim anlayışımızın gereğidir. Bu görev öğretmenlerimize ve anne-babalara düşüyor. Çocuklarımıza bu milletin yaşadığı zorlukları, tarihini, dönüm noktalarını, savaş ve yaşadığı önemli olayları iyi anlatmalıyız. Aydınlık Türkiye iyi yetişmiş, nesillerle devam edecektir. Tüm gayretimiz çocuklarımızın iyi yetişebilmesidir” dedi.

Program öğrencilerin şiirlerini okuması, 4. sınıf öğrencilerinin 1. sınıf öğrencilerine çiçek sunması ve halk oyunları gösterisiyle devam etti.

Gösterinin ardından program sona erdi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek